Kiválasztott hír:


Tisztelt Ácsi Ebtartók és Ebtulajdonosok!



Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat, ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.



Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az adatlap kitöltése minden kutyatartó számára kötelező! Amennyiben kutyája az utóbbi 3 évben hunyt el, kérem azt is jelezze számunkra a bejelentő lapon, hogy az ebnyilvántartási rendszerünkből törlésre kerüljön.



Az Ebösszeíró adatlap



Ács Város Honlapján,



Ács Város Hivatalos facebook oldalán,



Ácsi Hírek újság februári számában, valamint



az Ácsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán megtalálható.



Benyújtás módja:



Postai úton vagy személyesen: 2941 Ács, Gyár utca 23. Ácsi Polgármesteri Hivatal



E-mailben: ebosszeirasacs@gmail.com



Ács Város közigazgatási területén 2024. március 1. és 2024. április 30. közötti időszakban kerül sor az ebösszeírásra. Amennyiben, az ebtartók 2024. április 30. napjáig nem küldik meg az Ebösszeíró adatlapot, őket az Ácsi Polgármesteri Hivatal munkatársai felkeresik ebösszeírás céljából.



Tájékoztatom a lakosságot, hogy az ebösszesírás jogszabályi kötelezettsége az önkormányzatnak. Az önkormányzat nem szándékozik a jövőben ebadót kivetni.