Komárom - Bábolna kistérségi portál

Online: 4
1805536 látogatás

Bana - népesség

Bana kezdőoldala
www.bana.hu

Kistérségbeli elhelyezkedés
Bana térképe


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség


Alapadatok
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok


Helyi adók

Bana - Római katolikus templom


A település népessége 1949-ben, 3065 fő volt, ami egy évtized alatt valamivel több, mint a felére csökkent. Ebben döntő szerepe volt annak, hogy 1958-ban a település legnépesebb külterületét Bábolna néven önálló községgé nyilvánították. A település népességének fogyása 1970-ig tartott, majd növekedésnek indult. A legnagyobb mértékű emelkedés a 70-es években történt, s azt követően a település lélekszáma 1700-1760 között mozgott. 2005. évi lakók száma 1791 fő.

A faluban 8 osztályos általános iskola és 3 csoporttal működő napközi otthonos óvoda van. A gyerekek étkeztetését, csakúgy, mint a szociális étkeztetést az óvoda konyhája végzi. A művelődési ház nagyterme 200 férőhelyes. Az épületben található még a több mint 8 ezer kötetes könyvtár. A művelődési ház biztosít helyet a helyi énekkarnak, a kertbarát körnek és a nyugdíjasklubnak. Az egészségügyi alapfokú ellátást a háziorvos biztosítja, valamint védőnői szolgálat is működik. A lakosság rendelkezésére magán kézben lévő fiók gyógyszertár áll.
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768