Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere


2010.12.15.
Belvízhelyzet Komáromban

Komáromban is egyre nagyobb problémát okoz a belvíz. A legtöbb helyi ingatlan pincéjében áll a víz. Legsúlyosabb a helyezet a Zichy utcában. Komárom Város Önkormányzatának legutóbbi munkaülésén elhangzottak, hogy az önkormányzat megrendelte a helyi VIZÁK Kft.-től a városi belvizek kiszivattyúzását. A munkálatok megkezdődtek, és karácsonyig folynak. A Rüdiger-tó vízszintje már több, mint 20 cm-t apadt. A város műszaki osztályának javaslata szerint hosszú távú megoldást az ipari parki záportározó bővítése, valamint egy a várost elkerülő belvízelvezető rendszer megépítése jelentene. A károsult lakosok első körben a biztosítókhoz fordulhatnak bejelentéssel, ugyanakkor különösen indokolt esetben az önkormányzat a városi vis major keret terhére is biztosíthat anyagi segítséget.


2010.12.13.
Nem lesz áremelés

Nem lesz közüzemi díjemelés jövőre Komáromban. Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, a hivatal szerződéses átvizsgálása során napvilágra került több kérdéses hátterű dokumentum. Az önkormányzat elzárta a pénzcsapokat. Az önkormányzat így a jövő évben nem emeli a közüzemidíjakt. Változatlanok maradnak a víz és csatorna-, a távfűtés-, a szemétszállítás, a helyi tömegközlekedés, valamint az egyéb térítési díjak is. Az erre való fedezetet pedig az eddigi magánzsebekbe vándorolt pénzösszegek biztosítják.


2010.12.13.
Újraindult a személyközlekedés

A kormány az utóbbi hónapokban több vasútvonalon is visszaállította a korábban még a Bajnai kabinet által megszüntetett személyközlekedést. December 12-én vasárnap délelőtt 9:25 perckor Esztergomból Komáromba is megérkezett a szerelvény.

A vonaton a szárnyvonal mentén fekvő települések polgármesterei mellett ott utazott Dr. Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára is. A politikus elmondta, a kormány tartja magát azon választási ígéretéhez, melyben még az áprilisi országos választás előtt arról nyilatkozott, hogy a korábban megszüntetett vonalakon visszaállítja a személyközlekedést. Dr. Völner Pál hozzátette, külön öröm, hogy a térség országgyűlési képviselőjeként, és államtitkárként neki jutott az a megtisztelő feladat, hogy Komárom esetében mindkét vonal, így a Székesfehérvár-Komárom és az Esztergom-Komárom szakasz ismételt megnyitásában, és átadásában tevékenyen részt vegyen. Dr. Molnár Attila Komárom polgármestere elmondta, a kormány döntésének köszönhetően több, a körzetben élő ingázó munkavállaló, és diák közlekedése oldódik meg. A Duna-parti város első embere kiemelte: a személyforgalom visszaállításának, mint minden infrastrukturális fejlesztésnek különösen fontos szerepe van a munkahelyteremtésben. A minőségi személyszállítás megléte, a határon túli területeken élő honfitársainkkal, így a Felvidékekkel való szoros kapcsolattartásban is nélkülözhetetlen, melynek Komárom életében különösen hangsúlyos szerepe van.


2010.12.11.
Meghívó