Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Kistérség elhelyezkedése
Almásfüzitő
Ács
Bana
Bábolna
Csém
Kisigmánd
Komárom
Mocsa
Nagyigmánd


Telephelyek


Ismertető
Keresés
Böngészés
Regisztráció
Belépés


Feladás és böngészés
Keresés
Hirdetés törlése


Almásfüzitő
Komárom
Nagyigmánd
magyarorszag.hu
Katasztrófavédelem
Ebrendészet

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere

Mocsa - Református templomA kistérség a Közép-dunántúli régión belül Komárom-Esztergom megyében helyezkedik el. A megye földrajzilag nem alkot egységet: nyugatról a Kisalföld, délről a Bakony, keletről pedig a Pilis határolja, és határozza meg földrajzi adottságait. A komáromi kistérség a megye hat kistérségének egyikeként a megye észak-nyugati határán, a Duna jobb partján, a Kisalföld és a Győr- tatai teraszvidék északi peremén helyezkedik el. Határai északról a Duna, keletről és délről a tatai, oroszlányi és kisbéri kistérségek, míg nyugatról Győr-Moson-Sopron megye.

A komáromi kistérség tehát Magyarország Közép-dunántúli régiójában található, a fővárostól 80-85 km-re nyugat - északnyugati irányban. Budapesttel való közúti és vasúti összeköttetése a fővárosból eredő sugaras közlekedési hálózatból adódóan, kiváló. A kistérség országos és regionális jelentősége is főként közlekedés-földrajzi helyzetének köszönhető. Határmenti fekvése és a Dunával való 30 km-es közvetlen kapcsolata jelenti ennek alapját. Területén halad át az M1-es autópálya, ami a kistérség településeinek kiváló megközelítési lehetőségét nyújtja.
A kistérség központja - a közúti és vasúti határátkelőhely - Komárom, mely kikötőjének köszönhetően a belföldi és nemzetközi áruforgalom központja is.

A kistérség településeinek közigazgatási határai:
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768