Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Kistérségi köszöntő
Almásfüzitő
Ács
Bana
Bábolna
Csém
Kisigmánd
Komárom
Mocsa
Nagyigmánd


Telephelyek


Ismertető
Keresés
Böngészés
Regisztráció
Belépés


Feladás és böngészés
Keresés
Hirdetés törlése


Almásfüzitő
Komárom
Nagyigmánd
magyarorszag.hu
Katasztrófavédelem
Ebrendészet

Komárom - Református templom

Mocsa - Római katolikus templom

Komárom Város Polgármesteri HivatalaKedves látogatók!

A területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. tv. nyomán megalakultak a megyei és a kistérségi területfejlesztési társulások. Ezek alapját a KSH által 1985-ben rendszerbe hozott ún. statisztikai körzetek jelentették. A körzetek szinte teljesen megegyeznek a valamikori járással. Így az 1996. június 17-én megalakult Komárom-Bábolna és Környékük Területfejlesztési Önkormányzati Társulás tagjai: Ács nagyközség, Bábolna nagyközség, Nagyigmánd nagyközség, Almásfüzitői község, Bana község, Csém község, Kisigmánd község, Mocsa község és Komárom város.
Mintegy 200 km2 a megye 2.250km2-nyi területéből, 39.000 ember a megye 322.758 lakosából.
A Komárom-Bábolna és Környékük Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 2004. július 29.-én Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulássá alakult. A Társulás tagjaiban nem történt változás.

A kistérség Komárom-Esztergom megye egyik dinamikusan fejlődő térsége, ahol adottak a feltételek mind az ipar, mind a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, az idegenforgalom és gyógy-turizmus fejlesztéséhez. A térség a megye egyik kapujaként is aposztrofált, így kiemelt feladat a határ-mentiségéből eredő előnyök és lehetőségek eddigieknél fokozottabb kihasználása.

A központ Komárom. A sikeres együttműködés egyik feltétele, hogy maga Komárom, mint a kistérség központja, egyúttal vonzáskörzeti központ is legyen a szó majd minden értelmében. Számolni kell azzal, hogy bármely helyi döntés nemcsak a várost, de tágabb környezetét is érinti - a gazdasági, közigazgatási döntések meghozatalánál figyelembe kell venni a változások földrajzi értelemben vett kisugárzó hatását is.

Ismerjék meg kistérségünket, illetve a településeket, fogadják szeretettel bemutatkozásunkat!

| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768