Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Ebrendészet
Almásfüzitő
Ács
Bana
Bábolna
Csém
Kisigmánd
Komárom
Mocsa
Nagyigmánd


Telephelyek


Ismertető
Keresés
Böngészés
Regisztráció
Belépés


Feladás és böngészés
Keresés
Hirdetés törlése


Almásfüzitő
Komárom
Nagyigmánd
magyarorszag.hu
Katasztrófavédelem
Ebrendészet

Komárom - Petőfi Iskola

Komárom - Református templomTisztelt ebtulajdonosok és leendő gazdák!

A Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás településeinek közigazgatási területéről az Alpha Vet Állatgyógyászati Kft. a helyi önkormányzatok hívására összegyűjti és elszállítja a kóbor és az elkóborló kutyákat a székesfehérvári telephelyére. A kft honlapján www.alphavet.hu bővebb információt olvashatnak a társaság sokrétű tevékenységéről.

A befogott kutyák a beérkezésüket követően orvosi vizsgálaton esnek át, és az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft és az ASKA (Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány) között létrejött megállapodás értelmében bekerülnek az ASKA menhelyre. Az állatok felkerülnek a www.aska.hu weboldalra, illetve közösségi oldalakra, és egy országos nyilvántartó rendszerbe. Az állatok - a törvényi előírásoknak megfelelően - 14 napig csak eredeti tulajdonosuknak adhatóak ki. Ha ezen az oldalon megtalálja valaki saját elkóborló kutyáját, 14 napon belül a helyi önkormányzat ad neki igazolást, hogy elhozhassa a székesfehérvári telephelyről. A tulajdonjog igazolásához be kell mutatni az érvényes oltási könyvet. Amennyiben nincs érvényes oltása az állatnak, abban az esetben nyilatkozik a gazda a tulajdonjogról, és az állatot az átvételt követően azonnal be kell oltatnia, és chippeztetnie az Alpha-vet Állatkórházban.

15. naptól kezdődően az állatok az ASKA alapítvány tulajdonában kerülnek. Az állatok részesülnek a kötelező védőoltásokban (veszettség, kombinált, féreghajtó), és chippet kapnak. Az alapítvány önkéntesei segítségével a telepen élő állatok megtanulják az alapvető viselkedési szabályokat, szocializálódnak. A gondozók ismerik az állatok viselkedését, szokásait, örökbefogadási szándék esetén a megfelelő információkkal tudják segíteni a kiválasztást.


Munkaszervezet vezetője
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768