Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Online: 14
2208491 látogatás

Kistérségi hírek
Almásfüzitő
Ács
Bana
Bábolna
Csém
Kisigmánd
Komárom
Mocsa
Nagyigmánd


Telephelyek


Ismertető
Keresés
Böngészés
Regisztráció
Belépés


Feladás és böngészés
Keresés
Hirdetés törlése


Almásfüzitő
Komárom
Nagyigmánd
magyarorszag.hu
Katasztrófavédelem
Ebrendészet

Bana - Jókai Mór nagyszüleinek síremléke

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere2007.03.02.
Új kistérségi központi ügyeleti rendelő és a felújított mentőállomás

2005. őszén az Egészségügyi Minisztérium pályázatot hirdetett központi ügyeletek létrehozására, illetve ügyeletek központosítására. Októberben a kistérségünk benyújtotta a pályázatot a hagyományos orvosi ügyeleti rendszerének felváltása céljából.

A kistérségi társulás kötelező közszolgáltatási feladatai közé tartozik a kistérség területére kiterjedő háziorvosi ügyelet megszervezése. Valamennyi érintett polgármester kiemelkedően fontosnak tartotta, tartja a lakosság egészségének, életének biztonságát. Ezért a pályázat előkészítése során, a mentőszolgálattal folytatott előzetes tárgyalások alapján figyelembe vettük azt a szakmai elvárást, hogy a sürgősségi ellátásban résztvevő  szervezetek egy helyre legyenek telepítve. Úgy érezzük, hogy a lakosság biztonságérzete fokozható azzal a szakmai, emberi együttműködéssel, amely a pályázat során megvalósult az ügyeletet ellátó Komárom Város Egészségügyi Alapellátási Szolgálata, az Országos Mentőszolgálat komáromi egysége és a sürgősségi fogadóhelyet működtető Selye János Kórház között. Ezét választottuk azt a megoldást, hogy az új kistérségi központi ügyelet a mentőszolgálat megújulásával párhuzamosan épüljön fel.

A WF Építőipari és Szolgáltató Kft. munkájának eredményeként elkészült az  új, központi ügyeletből és meglévő mentőállomás fejlesztéséből létrehozott építészeti és funkcionális együttes, ami a technikai és szakmai lehetőségeket kihasználva a helyi körülményekhez is szorosan illeszkedik. Így a mentőszolgálatnál egyidejűleg megvalósuló fejlesztésekkel hosszútávon, magas színvonalon a növekvő igényekhez alkalmazkodó módon biztosíthatóak a kistérségben a sürgősségi ellátás feladatai.

A projekthez az Egészségügyi Minisztérium 27.500.000 Ft összegű, egyszeri vissza nem térítendő támogatást nyújtott a Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás részére.

Az önrészt, ami eredetileg 25.000.000 Ft volt, majd további közel 7 millió forinttal egészült ki, Komárom Város Önkormányzata biztosította. A társulás tagönkormányzatai pedig több, mint 3 millió forintnyi összeget szavaztak meg az új ügyeleti rendelő berendezésére. A projekt teljes költségvetése közel 65 millió Ft lett.
Ebből a pénzből készült el a XXI. század elvárásainak megfelelő modern kistérségi ügyeleti rendelő, újult meg és bővült  a mentőállomás.

Az OMSZ-al kötött megállapodásunk alapján ma még egy örömhírt jelenthetek be Önöknek: jelentős lépést tettünk előre a sürgősségi esetek gyors és szakszerű ellátásában, mivel az mentőszolgálat a mai naptól rendszerbe állít egy Mercedes típusú esetkocsit, amely mentőorvosával és szakszemélyzetével a kistérség lakosainak rendelkezésére áll.

Örömmel adom át a város és a kistérség lakosai számára ezt a megújult létesítményt, melynek dolgozói együtt munkálkodva a beteg emberek gyógyulását szolgálhatják, életeket menthetnek térségünkben. Ezúton szeretném megköszönni mindazok lelkes segítségét akik a projekt megvalósításában részt vettek. Köszönöm a pályázat benyújtásában való közreműködését a z Alapellátási Szolgálat vezetőjének és az Intézmény-felügyeleti osztály dolgozóinak. Köszönöm a tervező munka koordinálását a mentőszolgálat építészének, a kivitelezést a WF Kft.-nek. Köszönöm a szakmai együttműködést és az építkezés során tanusított türelmet a mentőszolgálat regionális vezetőjének, a helyi mentőállomás vezetőjének és dolgozóinak, valamint a nekik ideiglenesen helyet adó Selye János Kórház igazgatójának.
Ez a projekt nem valósulhatott volna meg az Egészségügyi Minisztérium, Komárom Város Önkormányzata és Komárom  Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás településeinek pénzügyi támogatása nélkül, melyet ezúton is szeretnék megköszönni.

Kérem az ügyelet és a mentőállomás dolgozóit, hogy vegyék birtokukba ezt a szép, új épületet, és végezzék munkájukat a kistérség valamennyi lakosa megelégedésére.

Zatykó János - a Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás elnökének - beszéde az új kistérségi központi ügyeleti rendelő és a felújított mentőállomás átadásakor
(Komárom, 2007. 02.28. 15 óra)


 

2007.02.06.
Komáromi Selye János Kórház

Hosszú hónapok óta tartó egyeztető és tárgyalómunka eredményeként rendeződni látszik a Komáromi Selye János Kórház jövője.
Mint ismeretes, a Közép-Dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács januári ülésén nem vállalta fel, hogy a régióra meghatározott aktív kórházi ágyak felosztásáról döntést hozzon, s így a törvény értelmében a végső döntést a miniszter hozza meg.
A kormányzati döntés előkészítéseként Zatykó János komáromi polgármester, országgyűlési képviselő hetek óta szakmapolitikai egyeztetéseken vett részt, messzemenően képviselve a kórház ellátási területéhez tartozó 68 000 lakos érdekeit.
Az egyeztetések a hét végén lezárultak és az eredmények alapján körvonalazódni látszik az a kormányzati álláspont, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvényben meghatározott paramétereknek megfelelve a továbbiakban területi kórházként működhet a komáromi kórház, 109 aktív ággyal.
(Zatykó János MTI nyilatkozata alapján)


 

2007.02.06.
Társulási ülés

Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás 2007. február 08-án (csütörtök) 14 órakor a komáromi Polgármesteri Hivatal nagytermében tartja soron következő társulási ülését.
A napirendi pontokról vagy a hírhez csatolt dokumentumból, vagy honlapunk "Kistérségi szervezet / ülések" menüpontjának választásával tájékozódhat.

Kapcsolódó letölthető dokumentum


 

2007.01.03.
Társulási ülés

Komárom-Bábolna Többcélú Kistérségi Társulás 2007. január 03-án (szerda) 9 órakor a komáromi Polgármesteri Hivatal nagytermében tartja soron következő társulási ülését.
A napirendi pontokról vagy a hírhez csatolt dokumentumból, vagy honlapunk "Kistérségi szervezet / ülések" menüpontjának választásával tájékozódhat.

Kapcsolódó letölthető dokumentum


 

2006.12.22.
Kellemes Ünnepeket!


A kistérségi honlap minden kedves látogatójának kellemes karácsonyt és boldog, sikeres új esztendőt kívánunk!


 További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768