Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

HVI feladata, funkciója
Almásfüzitő
Ács
Bana
Bábolna
Csém
Kisigmánd
Komárom
Mocsa
Nagyigmánd


Telephelyek


Ismertető
Keresés
Böngészés
Regisztráció
Belépés


Feladás és böngészés
Keresés
Hirdetés törlése


Almásfüzitő
Komárom
Nagyigmánd
magyarorszag.hu
Katasztrófavédelem
Ebrendészet

Komárom - Petőfi Iskola

Bana - 1. világháborús emlékműAz Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból/EMVA/ finanszírozott Új Magyarország  Vidékfejlesztési Program/ ÚMVP/ 2007-2013 között rendelkezésre álló fejlesztési forrásai új esélyt jelentenek a vidék felzárkózására. A XXI. századi vidéki lét alapvető minőségeiben nem különbözhet a várositól.Az FVM célja, hogy az ehhez szükséges feltételeket megteremtse, a HVI /Helyi Vidékfejlesztési Irodák/ országos hálózata pedig a végrehajtás egyik új decentralizált eszköze.

A HVI-k a szaktárca ,illetve a kistérségi önkormányzatok vállalkozók és civil szervezetek közötti kommunikáció kulcsfontosságú szereplői lesznek az ÚMVP megvalósítása során,.segítik az információkhoz való hozzáférést /pályázati lehetőségek/, a helyi adottságokra építő tudatos tervezés, a tervek operatív megvalósításában való közreműködés, a képesség- és készségfejlesztés, valamint a közösségépítés körében is vannak feladataik. Részt vesznek a térség gazdasági és kulturális elképzeléseinek összehangolásában is.

A helyi érdeklődők és  érdekeltek által közösen kialakított fejlesztési stratégiák fogják kijelölni a kistérségek következő hét évre szóló fejlődési irányait,

A HVI-k felelőssége e folyamat koordinálása adminisztratív hátterének,átláthatóságának és követhetőségének biztosítása,a helyi szereplők motiválásával.

 

Legaktuálisabb feladatuk a LEADER regisztráció lebonyolítása melynek keretében lajstromba veszik mindazokat az akciócsoportokat és hozzájuk csatlakozó tagokat, akik felismerve a helyi közösségek együttműködésében , a közös tervezésben és kivitelezésben rejlő lehetőségeket-részt kívánnak venni a 2013-ig megvalósuló új LEADER programban. 

| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768