Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Református templom


2020. 01. 27.
KÓTA-díjas lett a Concordia Vegyeskar és Hoffmann-né Kemenes Vera

Január 26-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében hangverseny és díjátadó keretében ünnepeltük magyar kultúránk gazdagságát.A Himnusz születésnapja alkalmából rendezett eseményen nagy megtiszteltetés érte Észak- és Dél-Komáromot egyaránt - mondta Hajnal Dóra, a Humán ügyek bizottság elnöke.

Hozzátette, nagy öröm volt számára, hogy ott lehetett azokban az ünnepi pillanatokban, mikor a Vox Femina Női Kar vezetője, Hoffmann-né Kemenes Vera, és az észak-komáromi Concordia Vegyeskar karnagya Stubendek István átvették a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetségének-díjait, "Karnagy" illetve „Kórus” kategóriákban.

- Köszönöm a szeretetteljes meghívást! Szívből gratulálok a kórusoknak, és további sikereket kívánok az örömet nyújtó énekléshez
- zárta gondolatait az elnök.


2020. 01. 24.
Lebilincselő estet adott az Őrzők

Az egy éve alakult "Őrzők" együttes, Kreft-Horváth Márk és Gál Lászl duója, magyar költők verseiből összeállított zenés irodalmi műsorral várt mindenkit január 23-án a koppánymonostori művelődési házban, a magyar kultúra napja alkalmából. A megjelenteket Czita János alpolgármester, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Csöppüs Dóra, a művelődési ház szakmai vezetője köszöntötte.

A …Megértük az új tavaszot… címet viselő irodalmi esten a verseket és prózákat Gál László, Latinovics díjas és immár Komárom Város Kultúrájáért Díjjal elismert versmondó adta elő, Kreft-Horváth Márk, Nívó díjas zenész gitárkíséretével.

A megalakuláskor adott volt az alapgondolat; továbbadni a magyar költők, írók hagyatékát és azt minél szélesebb körben megismertetni a nagyközönséggel, mert vallják, hogy ez az örökség nem csupán össznemzeti, de egyetemes érték is.

Az est során Ady Endre, József Attila, Ratkó József, Soóky László, Reményik Sándor verseit hallhatta a közönség Gál Lászlótól. A verseket, prózarészleteket Kreft-Horvát Márk előadásában és gitárkíséretében, ismert Cseh Tamás és Dinnyés József dalok, valamint feldolgozott magyar népdalok gazdagították és adtak valódi feltöltődést a nézőknek.


2020. 01. 24.
Ha tehetjük, segítsük a madarakat!

Az önkormányzat nemrég négy nagyméretű madáretetőt helyezett ki városunk zöldterületeire, így a Vezérek parkjába, a Rüdiger tó mellé, a Színes Óvodába és a Mol lakótelep központi részére, továbbá 100 madár-, illetve denevérodú is kikerült.A környezet átalakulásával megfogyatkoztak a fészkelési lehetőséget nyújtó idős, odvas fák, továbbá a társasházak szigetelését követően megszűntek az élőhelyet biztosító rések. Ezért is volt szükség a mesterséges odúkra.

A téli időszakban nemcsak őshonos madarainknak jelent pótolhatatlan táplálékforrást a számukra nyújtott eleség, hanem a tőlünk északra fekvő országokból hozzánk érkező és nálunk telelő madárfajoknak is. Megközelítően félszáz madárfaj fordulhat elő hazánkban a madáretetőknél így többek között cinege fajok, pintyek, őszapók és verebek.

A madarak téli etetésének első és legfontosabb szabálya, hogy ha egyszer elkezdtük, ne hagyjuk abba a hideg időszakban. Ugyanis a madaraknak, ha nem találnak a természetben elég eleséget, nagy szükségük lehet a kihelyezett, magas energiatartalmú táplálékokra ahhoz, hogy megőrizhessék a súlyukat, túléljék a fagyokat.

Az etetési időszak az első fagyok beköszöntétől azok tartós megszűnéséig, egészen áprilisig tart. Az etetőt érdemes olyan helyen elhelyezni, ahol sűrűbb bokortömeg található a közelben. Legelfogadottabb táplálék a napraforgó mag. Abban az esetben, ha sok magevő (pl.: erdei pinty, meggyvágó, zöldike) látogatja az etetőnket, gondoskodjunk apró magvas keverékről és almáról is számukra.

Az alkalmazható madáreleségek másik csoportja az állati zsiradékok, vagy a szintén zsírtartalmú cinkegolyó. Kenyérrel, kenyérmorzsával ne etessünk. Otthonainkban érdemes az itatásról is gondoskodni (egész év folyamán). A virágcserép alátétbe kihelyezett víz a legegyszerűbb megoldás erre – olvasható a környezetvédelmi sajtóanyagban.


2020. 01. 23.
Kijutottak az Eb-re a komáromi sportlövők

Bajos Gitta és Sidi Péter komáromi sportlövők a válogatón nyújtott teljesítményük révén részt vehetnek a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságán. Sportlövészetben lezajlott az Európa-bajnokság itthoni válogatója, az elért eredmények és teljesítmény alapján eldőlt, hogy kik azok, akik képviselhetik a nemzetet a februári lengyelországi Európa-bajnokságon. A hétvégén a Budapesti Honvéd csarnokában megrendezett Honvéd 70 sportlövőkupa volt a válogató utolsó állomása, ahol a fiatalok az eddigi versenyekhez hasonlóan nagyszerűen szerepeltek – írja az utanpotlassport.hu.Ezt a tábort erősítette a komáromi tehetség Bajos Gitta is. A válogatók során összevont döntőket rendeztek, ahol a juniorok együtt lőttek a felnőttekkel, így Gitta teljesítménye még inkább elismerésre méltó. Tíz méteren a légpisztolyosok és a légpuskások egyaránt megküzdöttek. A légpuskások mezőnyében Gitta mellett, a férfiak között még egy komáromi sportoló, Sidi Péter is harcba szállt. Péter jól célzott a válogató utolsó versenyén és bár Péni Istvánnak sikerült a döntőben megelőznie végül a dobogó második fokára sikerült felállnia.

A férfiak küzdelmét követte a női mezőny, ahol a fiatalok igazán kitettek magukért. Gitta a válogató után elmondta, hogy az alapverseny nem sikerült olyan jól számára. Több rossz lövése volt, azonban a célját sikerült elérnie és döntőt lőhetett. A fináléban pedig jött a magabiztos teljesítmény és nagy küzdelemben sikerült megszereznie az első helyet, ezzel megnyerve a válogatót.

Joó Éva utánpótlás-igazgató a verseny után elmondta, hogy büszke a fiatalokra, hiszen nagyszerűen szerepeltek a válogatók versenyei alatt esélyt szerezve az Európa-bajnoki részvételre. A 10 méteres Európa-bajnokságra a felnőttek és a juniorok mezőnyében is három-három versenyző nevezhető.

A hétfőn tartott elnökségi ülés után megszületett az utazó keret névsora. Mindkét komáromi sportoló, Bajos Gitta és Sidi Péter is erősíteni fogja a 27 fős magyar csapatot. Győrki Csaba szövetségi kapitány a kerethirdetés után úgy fogalmazott, hogy a cél 5-7 érem begyűjtése, amelyből legalább egy arany illetve egy olimpiai kvóta kvóta bezsákmányolása.

A magyar Eb-csapatban a juniorok között puskában a komáromi Pekler Zalán és Horváth Lea is indul.


2020. 01. 23.
Díjátadó és gála
a magyar kultúra napja alkalmából


A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. A Városházán az ünnepi alkalomból rendezett gálaműsorral egybekötött díjátadó is nemzeti imánk közös eléneklésével vette kezdetét, a Komáromi Katolikus Kórus közreműködése mellett.

Városunk képviselő-testülete 2012 óta adományoz díjat a helyi kulturális élet elismert szereplőinek. A megbecsülést szimbolizáló magyar kultúra napi kézszorításban eddig 15 jeles komáromi személy, valamint egy együttes részesült.

Az idei rendezvény alkalmából, amelyen az észak-komárom városvezetés is tiszteletét tette, további két díj, illetve egy dr. Molnár Attila polgármester és Hajnal Dóra, a Humán ügyek bizottságának elnöke kezdeményezésére alapított új ifjúsági elismerés is gazdára talált. A Komárom Város Kultúrájáért Díjat ez évben Vörös Máté népzenész, és Gál László Latinovits-díjas versmondó, míg a Nagy Judit komáromi képzőművész által készített Komárom Város Ifjú Tehetsége Díj plakettet Ficsura Leon, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendéke vehette át.

A díjátadót követő gálát a tavalyi Fölszállott a páva című televíziós népzenei tehetségkutató élő adásába bejutott az Ördöngős Népzenetanoda tanítványaiból verbuválódott együttes előadása nyitotta. Horsa István népzenész és Korpás Éva népdalénekes tanítványai, így Janovszki Csenge (ének), Kozma János (hegedű), Méhes Mihály (kontra), Horsa Borbála (cselló), Méhes Gergely (bőgő), ezúttal egy ördöngösfüzesi összeállítást hoztak. A műsort a Garabonciás Néptáncegyüttes, illetve az Árgyélus Zenekar, Gál László Latinovits-díjas versmondó, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola előadói, Bedecs Ilona népdalénekes, valamint Nagy T. Dávid, Nagy Dominik, Pusztai Máté és Joó Bence jazz formációja is színesítette. A Városházán a gálával egyidőben “Egy állvány, egy alkotó!” mottóval kiállítás is nyílt, amelyen komáromi alkotók mutatkoztak be.

Szintén a magyar kultúra napja alkalmából lépett fel városunkban Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, aki a Jókai moziban tartott felolvasóestet Ady és Pilinszky válogatott műveiből. A zeneiskolában magyar művek szóltak a pódiumon, az Őrzők formáció a Dózsa György Művelődési Házban állt színpadra, míg a legkisebbek a Magyar Népmese Színház Mirkó királyfi című darabjának örülhettek.

Vörös Máté

Évek óta sokat tesz a magyar népi hagyományok őrzéséért, ápolásáért. Igaz, környezetmérnöki végzettsége nem éppen a zenei pályát támogatja, de szabadidejét szívesen fordította és fordítja ma is a magyar népi hangzásvilág felfedezésére, autentikus közvetítésére. Tizenévesen kezdett el foglalkozni a gitárral és dobbal, majd később a komáromi zeneiskola berkeiben négy éven keresztül tanult klasszikus gitár szakon. A kamarazenekari órákon ízlelte meg először az együtt muzsikálás örömét.

Vörös Máté a magyar népi kultúra elhivatott őrzője volt táncosként is hosszú évekig a Garabonciás Néptáncegyüttesben, ahová az egyetemi évek alatt is visszajárt, számos sikeres néptáncfellépést, szólótánc verseny eredményt könyvelhet el, a formációval több ízben szerepelt hazai és külföldi színpadokon.

A néptánc világától nem szakadt el teljesen, több éve tagja az Ördöngős Népzenetanodának, ahol Horsa István népzenész, alapító is felfigyelt kivételes tehetségére, szorgalmára, így népzenészként, kontrásként folytatódott művészeti életútja. Az apáról fiúra szálló falusi hagyománnyal azonosulva, kotta nélküli oktatás keretében tanulta ki a hangszer csínját-bínját. A tanulóévek után a Halmos Béla-díjas mester beválasztotta tanítványát a Horsa Bandába, mely azóta rendkívüli sikereket ér el hazánkban és külföldön egyaránt.

Több zenei lemezen muzsikál brácsásként. Számos alkalommal játszott a Zeneakadémia, a Budai Fonó, vagy az Országos Néptánfesztivál színpadán, hallhatták az A38 hajón, hazai és nemzetközi fesztiválokon.

Részese volt a híres nótafa: Hideg Anna erdélyi népdalénekes kimeríthetetlen tudástárából összeállított dalos gyűjtemény bemutatásának. Több alkalommal koncertezett brácsásként Hideg Annával. 2010 óta játszik három húros kontrán, főleg különböző mezőségi zenéket, amelyek autentikus formában szólalnak meg előadásában.

A magyar népzenét számos országban népszerűsítette: többek közt Törökországban (A magyar külügyminisztériumon keresztül törökországi meghívásra: Isztambulban, Rodostóban), Csehországban, Szlovákiában, Romániában is. Nyaranta táborokban oktató, táncházakban muzsikus. A fiatal tehetséget a hagyományőrzés is érdekli: többször szerepelt az Egri Középkori Piac eseményén, résztvevője volt a Tatai Patara és a Visegrádi Palotajátékoknak is.

Gál László


A felvidéki Komárom szülötte. Eddigi életútjában fontos szerepet játszik a haza iránti hűség, a hazaszeretet, a magyarság iránti elkötelezettség, amit a művészet nyelvén is igyekezett mindig kifejezni. Rendkívüli orgánummal megáldott szavaló, kivételes előadó.

2008-ban diplomát, 2010-ben pedig doktori oklevelet szerzett a komáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Karán. Tevékenykedett Komáromban püspöki káplánként, majd 2010-ben a Gömöri Egyházmegyében öt gyülekezetet szolgált.

2011-ben megalapította a Hagyaték Polgári Társulást, amely öt esztendőn át aktívan működött számos hagyományőrző és kulturális alkalmat szervezett meg. 2016-ban a lelkészi szolgálatot felfüggesztette. Két éve a Komáromi Polgármesteri Hivatal projektirodájában tevékenykedik.

A kultúra iránt már diák kora óta érdeklődik, elkötelezettségét a kultúra területén kiemelkedő eredményekre válthatta: két alkalommal volt nyertese a Baróti Szabó Dávid Nemzetközi Szavalóversenynek, egy alkalommal a Tollas Tibor Országos Versmondó Versenynek, illetve a Latinovits Zoltán nevével fémjelzett versmondó versenynek. A Ratkó József nevét öregbítő országos megmérettetésről az első helyezés mellett a közönség-díjat is elhozta, valamint a zsűri különdíját is elnyerte.

A vers és prózamondásban elért eredményeiért és tevékenységeiért 2004-ben a Magyar Versmondó Szövetségtől Latinovits-díjat vehetett át.

2014-ben a kulturális és hagyományőrző munkásságáért kiérdemelte a Magyar Történelmi Vitézi Rend Keresztjét.

Gál László számos fellépést vállal és teljesít közönségsikerrel a család és a munka mellett. Irodalmi jártassága vitathatatlan. Értékes szellemi adomány részéről, hogy gazdagítja a város rendezvényeit szavalataival. Évekig tevékenyen segítette sikerhez a Magyarock Dalszínházat, prózai előadóként, énekesként egyaránt. Nemrégiben pedig az általa alapított Örzők formációban (Kreft-Horváth Márkkal) ér el kiemelkedő sikereket.


Ficsura Leon


5 éve a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola kitűnő tanulója. Hangszeres tanulmányait 3 éve kezdte Szabó Ferenc tanár úr irányításával. Ez idő alatt mindvégig kiemelkedett lelkiismeretes munkájával, kitartó szorgalmával és tehetségével. Munkája mindig megbízható és magas színvonalú.

A növendékhangversenyek lelkes fellépője. Szívesen vesz részt városunk ünnepi eseményein, rendezvényein is. Számtalan művészeti verseny aktív résztvevője, amelyeket komoly eredményekkel teljesít. Motivált egyéniség, az új ismeretek iránti kíváncsiság jellemző rá. Érdeklődése rendkívül széleskörű, de mára egyértelműen kiderült, hogy a művészetek és azon belül a komolyzene áll hozzá a legközelebb. Szaxofonjátéka több ízben is lenyűgözte a közönséget, és a szakmai zsűrit egyaránt. Szívesen vesz részt a közösségi munkában, a Pro Urbe-díjas Egressy Fúvószenekar tagja.

2019-es eredményei: VI. Köles István Országos Szaxofonverseny, Békéscsaba - III. helyezés, VII. Országos Szaxofonverseny, Pomáz- 1. korcsoport II. helyezés, Sistrum Regionális Szaxofon Verseny, Szombathely - arany minősítés, Menner Bernát Szólóhangszeres Verseny: 1. helyezés, XII. Komárom- Esztergom Megyei Fafúvós Fesztivál: kiemelt arany minősítés.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768