Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Református templom


2019. 09. 16.
Komárom, a mi otthonunk

Milyen is egy városvezető napja? Nagyon sűrű és mozgalmas. Nemrég elkísértük dr. Molnár Attila polgármestert valamennyi tárgyalására és megbeszélésére, hogy megtudjuk, hogyan is telik egy átlagos munkanapja.

- A reggel általában azzal indul, hogy a titkárságvezető kolléganőmmel összerakjuk a napot, milyen feladatok, milyen rendezvények várnak, illetve áttekintjük, hogy ezek előkészítésével minden rendben van-e. Átnézzük a beérkező e-maileket, megkereséseket.

Arra mindig külön gondot fordítok, hogy a komáromiaktól érkező észrevételek, javaslatokat, ötleteket megválaszoljuk, vagy én, vagy a kollégáim. Szintén a reggeli órák teendői közé tartozik, hogy áttekintsem városunk aktuális pénzügyi, likviditási helyzetét, hiszen egy város kasszája is pontosan úgy működik, mint egy családé, vannak bevételeink és napi kiadásaink, és mindezekkel városvezetőként fontos, hogy az ember aktuálisan tisztában legyen.

Dr. Molnár Attila irodájában fogad minket. A jelenlegi polgármesteri kabinet volt anno városunk első vezetőjének, Alapy Gáspárnak a polgári lakása. A helyiségek egyébként több évtizede polgármesteri titkárságként működnek, de itt kaptak helyet az alpolgármesteri irodák, és a jegyzői titkárság is. Az iroda berendezése szerény, mindazonáltal bármerre nézünk, megakad a szemünk egy-egy, a városunk által elnyert elismerésen…

- A tavalyi és az idei esztendő valóban bővelkedett díjakban. Elhoztuk a Magyar Vöröskereszt által alapított humanitárius város címet, energiahatékony önkormányzat lettünk, miénk lett az év ipari parkja cím, az év települése lettünk a Virágos Magyarország versenyen, Sztaracsek Ádám barátom, a Jánoska Cukrászda mestere a Komáromi kisleánnyal megalkotta az ország tortáját, idén pedig szintén az ő rozmaringos fehér csokis vilmoskörtéje nyert közönségdíjat az év fagylaltja versenyen…

…és ne hallgassuk el, hogy tavaly ön lett az év polgármestere is…

- Egy ilyen elismerés, csakúgy, mint a többi, azt gondolom, hogy városunk teljes közösségének szól, hiszen a komáromiak támogatása, példamutató összefogása és tenni akarása nélkül jómagam vajmi kevés volnék egy ilyen szolgálathoz. Épp ezért köszönöm valamennyi komárominak, hogy mindezeket közösen sikerült elérnünk!

Kopognak az ajtón. A nap osztályvezetői értekezlettel folytatódik, ahol hetente egy vagy több alkalommal is végigtekintik a függőben lévő ügyeket.

- Nemsokára az idősügyi tanács ülése következik. Nagyon fontosnak tartom a helyi közösségeket, városvezetőként azon vagyok, hogy az önkormányzat erejéhez mérten mindenben támogassam törekvéseiket. A helyi nyugdíjas klubok, illetve a nőklub összesen közel félezer komáromit fognak össze, rendkívül sok segítséget kapunk tőlük, amit a magunk szerény eszközeivel igyekszünk is időről időre meghálálni. Most épp egy díszoklevél átadásával, amelyet Szabó Editnek, a Komáromi Nyugdíjas Egyesület leköszönő vezetőjének adományoztunk, hogy ezzel is elismerjük
a hosszú évek áldozatos munkáját.

A délidő vagy egy gyors otthoni ebéddel, vagy megbeszéléssel telik. Ott jártunkkor épp Keszegh Bélával, Észak-Komárom polgármesterével zajlott munkaebéd.

- Komárom egy város, amely a Duna két partján, két ország területén helyezkedik el. Fontosnak tartom, hogy egy városként gondolkozzunk a fejlesztések, beruházások tekintetében is – teszi hozzá dr. Molnár Attila, aki elárulja, nem csupán a területfejlesztési terveket hangolták össze, de számos egyéb projekt mellett, egy az Erzsébet hídon közlekedő elektromos autóbusz beszerzésére is közösen pályáznak.

A délután folyamán a városvezetővel az aktuális beruházásokat, fejlesztéseket tekinthetjük meg.

- Komárom jelenleg Európa egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa. Közel 80 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik hozzánk. Javaslom, hogy utazzuk be a várost a MOL-tól, Koppánymonostorig. Bármerre is nézünk, épp futó vagy néhány hónapon belül kezdődő fejlesztésbe botlunk. A Mol területén hamarosan megépül az ókori Brigetio páratlan leletanyagát bemutató szabadtéri régészeti látogatóközpont, a Selye János Kórház felszereltségének korszerűsítésére több mint 1 milliárd forintot fordítottunk az elmúlt években. Felújítottuk a szőnyi bölcsődét és a városrész számos utcáját, több lámpás kereszteződést is kialakítottunk. A Bozsik korszerű sportpályát kapott, éppúgy, mint a Feszty, a Kultsár és a Petőfi.

A Brigetio Gyógyfürdőben az ókori világot megidéző szaunavilág épült, jelenleg egy beltéri családi élménymedence építésének előkészítése folyik, mely jelentős látogatószám- növekedést hozhat városunkba, csakúgy, mint a júliusban átadott szabadstrandunk.

Apropó turizmus, a Csillagerőd közel 7 milliárd forintból újul meg a fővárosi Liget Projekt keretében. Ide a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolat parkja költözik. A monumentalitásában is fenséges és impozáns építmény városunk egyik büszkesége. Még egy mondat erejéig visszautalnék a fürdőre, amelynek épületét, továbbá a sportcsarnokot a városi geo projektnek köszönhetően nemsokára a föld hőjével fűthetjük. A terveink szerint ezen a környéken, pontosabban az egykori Solaris Motel helyén áll majd az új tanuszodánk, míg a Penny Market mögött multifunkcionális csarnok építését tervezzük, amelyben mind a kulturális, mind pedig a sportrendezvények megfelelő otthonra lelhetnének végre.

Sokan támadnak minket, hogy miért fordítunk ennyi forrást a sportra és kultúrára. Azt gondolom, hogy a gyerekeknek példaképek kellenek, akikre felnézhetnek, akik erőt adhatnak. Mindkettő céltudatossá és kitartóvá nevel, stratégiailag tartom fontosnak, hogy a gyerekeknek közösséget adjunk, erre pedig ez az egyik legjobb mód.

A Jókai ligetben még az idén megkezdődik a zöldterület felújítása, de átépítik a környező utcák járdáit, valamint zenepavilon is létesül. Az itt található, jelenleg még elhanyagolt állapotú egykori salakos pályán nemsokára az észak-komáromi Öregvár oktatási célú interaktív makettje áll majd, ha mindehhez hozzátesszük, hogy épp zajlik a gimnázium teljes energetikai korszerűsítése, akkor kijelenthetjük, hogy a terület nemsokára teljesen új arculatot kap.

És ha már a jelenleg zajló beruházásoknál tartunk, néhány hete indult a volt mezőgazdasági kombinát felújítása, ahová a múzeum és az ELTE ókori tanszékének tudásbázisa költözik. Ezután városunk felkerül a hazai felsőoktatás térképére is. Innen néhány méterre található a Tóparti Óvoda, mely az elmúlt években esett át teljes energetikai korszerűsítésen és homlokzat-felújításon. Az óvodáknál maradva, valamennyi óvodánk saját forrásból új játszóudvart kap, illetve kapott. Ha most átmegyünk a Rüdiger tó másik oldalára, ott a nemrég átadott szabadtéri kondiparkot és a futókört láthatjuk – sorolja a fejlesztéseket dr. Molnár Attila.

És valóban, ahogy haladunk Koppánymonostor felé a kistemplom utcájában, a szemünk sarkából az év elején avatott, teljesen felújított bölcsődét pillantjuk meg, sőt a volt Raksped területén is megkezdődött már az építkezés, ahol néhány hónap múlva új szolgáltatóház áll, amelybe a Tám-Pont Családsegítő költözik, illetve számos közösségi tér mellett családbarát játszótér is létesül.

Koppánymonostorra tartva az ipari park felé vesszük az irányt. És bár a sorompó most épp nyitva, a polgármester ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy mivel az útszakasz nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút tulajdona, és mivel a közlekedési szakemberek egybehangzó álláspontja szerint sem felül-, sem pedig aluljáró nem építhető, hiszen ahhoz több száz épület bontásást kellene elrendelni, így az önkormányzat kezdeményezte egy, a Koppánymonostor irányából a Rákóczi rakpart felé tartó kanyarodósáv megépítését. Ez, valamint a város által szorgalmazott elkerülő út folytatása jelentősen tehermentesítheti majd a szakaszt.

- Az ipari parki cégek rendkívül fontosak a város életében, hiszen az általuk befizetett iparűzési adó az, ami a leginkább meghatározza az önkormányzat gazdasági mozgásterét. Ebből tudjuk finanszírozni nem csupán az út-, utca-, járdafelújításokat (a következő öt évben városunk valamennyi, eddigi föld és murvás belterületi útja aszfaltburkolatot kap),, közvilágítási bővítéseket, civil szervezeteinket és sportegyesületeinket, de a komáromiak számára biztosított szerteágazó kedvezményrendszert is. Olyanokra gondolok, mint a most előkészítés alatt álló fiatalok 500.000 forintos első lakáshoz jutási támogatása, a 100.000 Ft-os egyszeri, vissza nem térítendő kelengyepénz biztosítása, melynek összegét jövőre a duplájára kívánjuk emelni. De ide sorolható a szintén 100.000 Ft-os egyszeri, vissza nem térítendő támogatás az első házasok részére, a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeinek átvállalása, a térítésmentesen biztosított bölcsődei és óvodai gyermekétkezés, a „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” program, a hétvégi sebészeti ambulancia és a gyermekügyelet finanszírozása, a térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltás, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, a kedvezményes telekvásárlási lehetőség biztosítása a CSOK-támogatásban részesült családoknak, vagy épp a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben való részvétel.

Az ipari parki cégek adója nélkül mindez nem lenne!

Aki az ipari parki beruházásokat támadja, az mindezen, a komáromiak hétköznapjait megkönnyítő kedvezményrendszert, végső soron pedig magukat a komáromiakat támadja. Célunk, hogy azok, akik ma még ingázással, a családjaiktól távol töltik a nap jó részét, valamennyien Komáromban találjanak munkát, ehhez pedig az ipari parki cégek egytől egyig stratégiai partnereinknek bizonyulnak.
Jövőnk szempontjából meghatározó az SK Battery gyárépítése, amely hazánk legnagyobb zöldmezős beruházása és európai szinten is kiemelkedő fejlesztésnek számít, a több mint 340 milliárd forintos értékével. Az első ütem átadására ez év október végén kerülhet sor, közel 600 embernek munkát adva, melyek nagy része komáromi, vagy környékbeli munkavállaló lesz. Ezt azért is tartom fontosnak hangsúlyozni, mert sajnálatos módon olyan rosszindulatú mendemondák kaptak szárnyra, hogy több ezer koreai érkezik hozzánk. Ha józan ésszel ebbe belegondolunk, azonnal rájövünk ennek pletykának a lehetetlenségére, abszurditására.

- Polgármester úr, időközben az új hídhoz értünk…

- Mielőtt az új átkelőre rátérnék, meg kell említenem, hogy városunk biztonságát szolgálja a pár éve átadott új gát, gazdasági erőnket pedig tovább növeli a szintén pár éve átadott kikötő is, mely légvonalban pár száz méterre található innen. Az új híd, mely a barátság, az összetartozás és a szeretet szimbóluma, évszázadokra fogja meghatározni lehetőségeinket. Az átkelő legmagasabb pontja, az úgynevezett tartó pilon 118 méter magas lesz, úgyhogy az észak-komáromi kémény mellett ez lesz az első, amit a városba érkezve már kilométerekről látni fogunk. Pár hét múlva szerkezetkész állapotba kerül a híd, a következő év első felében pedig elkészül az átkelő felöltöztetése: a világítás, az aszfaltozás, a korlátok. A híd díszkivilágítást kap, így nemzeti ünnepeinken piros-fehér-zöldben, a Komáromi Napok alatt pedig piros-sárga-zöldben pompázik majd.
- Ennyi teendő mellett jutott ideje pihenésre a nyáron?

- Az idei nyár a munkáról szól. Előre jeleztem is a családnak, hogy ezúttal egy-két hétvégétől eltekintve sajnos nem tudunk hosszabb pihenést tervezni. A köztársasági elnök úr október 13-ra írta ki az önkormányzati választások időpontját. Szeretnék mindenkit nyugalomra inteni, hiszen már most csatazajtól hangos nemcsak az ország, de sajnos városunk is. Otthonunk előtt egy út áll, a biztonság, a fejlődés és a nyugalom útja. Kérek mindenkit, viselje ezt az időszakot türelemmel!

Ezúton is köszönöm a komáromiak eddigi támogatását, és amennyiben az őszi voksolás alkalmával is megtisztelnek további bizalmukkal, úgy kész vagyok ezt az otthonunkért, Komáromért vállalt szolgálatot tovább folytatni!


2019. 09. 06.
A Brigetio Gyógyfürdő lett a legjobb a megyében

A termalfurdo.hu idén is arra volt kíváncsi, hogy melyek hazánk legnépszerűbb fürdői. Az immár ötödik alkalommal megrendezett internetes voksoláson a komáromi Brigetio Gyógyfürdő eddigi legjobb eredményét érte el.- A feltörekvő regionális fürdők kategóriában megyénkben az első, országosan pedig a 6. helyet sikerült megszereznünk az augusztus 31-én lezárult szavazáson. Országosan több mint 150 ezer voks érkezett. Az elmúlt években a győztesek már augusztus elején átvették a vezetést, de volt, hogy azonnal az élre álltak, idén azonban végig nagy volt a verseny, kiélezett volt a küzdelem, végül szoros eredmény is született. Köszönjük mindazon valamennyi kedves vendégünknek a támogatást, akik szavazatukkal, közösségi oldalon tett megosztásaikkal hozzásegítettek minket ehhez a kiváló eredményhez! Nagyon sokat jelent számunkra, és városunk, Komárom számára ez az elismerés – mondta Radics Török Tímea marketing vezető.

Idén az Év fürdője a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő lett, a legjobb regionális fürdő elismerést országosan a makói Hagymatikum, míg a „helyiek kedvenc fürdője” díjat a Miskolctapolcai Strandfürdő érdemelte ki.


2019. 09. 05.
Ismét nívós „zöld” elismerést kaptunk

A Komáromi Újság nemrég írta meg, hogy az önkormányzat megbízásából a tavalyinak kétszeresét, mintegy 18.000 egynyári virágot ültetett ki városunk területeire, parkjaiba és forgalmas útjai mellé a Városgazda Kft. A Magyar Önkormányzati Főkertész Egyesület néhány nappal ezelőtt szakmaközi különdíjat ítélt oda városunknak, a Virágos Magyarország versenyben.

A regionális díjátadóra augusztus végén Tatabányán került sor. Komárom az ökologikus szemléletű, helyi közösségre fókuszáló városfenntartásáért kapta a díjat.

Az idei nyárra készülve a Városgazda Kft. szakemberei növelték a virágágyások számát, évelő növényeket telepítettek az Igmándi út és az Arany János utca sarkán található új Komárom-címerhez. Új ágyás díszeleg a Medicina Központ előtt, ahol virágzáskor szépen kirajzolódik városunk neve. A Szent István templom előtti, közel ezer négyzetméteres zöld területen is teljes parkosítás történt, amelynek során a növénytelepítésen túl automata öntőző-rendszert is kapott a terület a könnyebb karbantartás érdekében. A Hősi temetőben is megszépült a környezet, de hasonlóan fontos parkosítási feladatokat végeztek el az 1919-es komáromi áttörés emlékhelyénél. Ez utóbbi két zöld terület létesítése közel négy hektárt érint.

Városunkban hamarosan indul a Jókai liget zöldfelületének rendbetétele. A városvezetés természetvédelmi környezetvédelmi és klímastratégia megalkotását tervezi, valamint jövőre indul az Ültess fát! program, minden évben legalább 100 új fát telepítenének a szakemberek. Mindezek mellett a közeljövőben a koppánymonostori Kis-Duna ág rendbetételére is sor kerülhet.


2019. 09. 04.
Új játszóudvart kapott a jubiláló Kistáltos

A korábban 2-es számú óvodának nevezett intézmény a magyar népmesei világ nyomán épp 20 éve vette fel a Kistáltos nevet. Az óvodába járó gyerekek az új játszótéren ünnepelhették a jeles évfordulót.

A kicsik zenés-táncos műsora után Nagy Ágnes intézményvezető szólt a jelenlévőkhöz.

- Amint az nevelési programunkban is olvasható annak idején azért döntöttünk a jelenlegi intézménynév mellett, mivel szándékuk szerint a hozzánk járó gyermekek "kis táltosokként", szabadon és aktívan vesznek részt a világ megismerésében. Óvodánk nagy hangsúlyt fektet a játékos nevelésre, tanításra, tanulásra, a mesélésre, a verselésre, az énekes játékra, a zenére, a külvilág tevékeny megismertetésére, az ábrázolásra és a kézimunkára, valamint legkülönfélébb mozgásformákra – mondta az óvodavezető, aki mindemellett az intézmény múltjáról, jelenéről, és az óvodai hétköznapokról is beszélt.

Dr. Molnár Attila polgármester mindenek előtt az óvodai dolgozók a komáromi családok érdekében végzett szolgálatát köszönte meg, majd hozzátette:

- Városunkban három év alatt három milliárd forintot fordítunk intézményeink korszerűsítésére. Saját költségvetésünkből újítjuk fel valamennyi óvodánk és bölcsődénk játszóudvarát. A Színes Óvodában, és a Gesztenyésben már korábban megtörtént az átadás. A gyerekek várhatóan még az idén birtokba vehetik a Csillag és a Tóparti Óvoda új játékait is. Új tematikus játszótér épül még a Jókai ligetben, a leendő szolgáltatóház mellé a volt Raksped udvarban, valamint a volt laktanya területén is. Ez évtől pedig az önkormányzat átvállalta valamennyi óvodás és bölcsődés étkezési díját is, mert nekünk Komárom az első – fogalmazott a városvezető.

A jubileumi program az intézmény támogatóinak odaítélt oklevelek átadásával ért véget.


2019. 09. 02.
Barcelonai vendéggel és musicallel folytatódott a Czibor-emlékév

Labdarúgótornával, vándorkiállítással, valamint nagyszabású életrajzi musical-lel kezdődött pénteken a Czibor 90 emlékév városunkban.

Emlékévvel tiszteleg Komárom önkormányzata legendás futballhőse, az Aranycsapat balszélsője, Czibor Zoltán előtt, aki augusztus 23-án lett volna kilencvenéves, szeptember elsején pedig halálának huszonkettedik évfordulója lesz. Pénteken délután mini-labdarúgótornával kezdődött az emlékév, amelyen a Komárom VSE, a Ferencváros és a Budapest Honvéd öregfiúk együttesei léptek pályára a Czibor Zoltán Sporttelepen. A mérkőzések előtt a jelenlévők közösen megkoszorúzták Czibor Zoltán emlékhelyét.

Az esemény a Monostori erőd Dunai-bástyájában folytatódott, ahol dr. Molnár Attila polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy kötelességük Czibor hagyatékát ápolni, megőrizni és a mindennapokban megélni. Ezután Csák Attila szobrászművész bemutatta a Czibor-szobor látványterveit, amely jövőre készül el. Szőllősi György, a magyar futballhagyományok nagykövete ezután elmondta, hogy annál nagyobb elismerés aligha érhet bárkit, hogy a városában köztéri egész alakos szobrot állítanak neki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – aki az emlékév fővédnöke is – emlékeztetett, Czibor Zoltán korának legjobb játékosa volt saját posztján.

– Egy olyan korban, amikor nemcsak a magyar labdarúgó-válogatottba, de egy első osztályú magyar csapat keretébe bekerülni is nehéz volt, dicsőséges tettnek nevezhető – emelte ki Szijjártó Péter.

A programsorozat részeként Arany pillanatok címmel vándorkiállítás nyílt a Dunai-bástyában, emellett bemutatták a Czibor, a Rongylábú című musicalt is.

Mezt hozott Barcelonából ajándékba

Az eseményen díszvendégeként jelen volt Czibor Zoltán két legidősebb lánya, Írisz és Erzsébet, továbbá az egykori balszélső csapattársa, Kocsis Sándor fia, ifjabb Kocsis Sándor, illetve az ötvenes évek nagy Barcelonájának harmadik magyar tagja, Kubala László gyermeke és unokája is. Az FC Barcelonát Ramón Alfonseda, a Barca Veteránjátékosok Szövetségének elnöke képviselte, aki egy-egy 1920-as replika Barcelona mezt adott többek közt Czibor Zoltán lányainak és Szijjártó Péternek is.

(24 Óra / kemma.hu)


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768