Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere


2016. 06. 24.
HELYSZÍNVÁLTOZÁS!!! - VASÁRNAP szurkoljunk együtt a SZABADSÁG TÉREN!!!

Kedves Komáromiak!

Szeretettel hívok és várok mindenkit június 26-án (vasárnap) este 9 órára a Városháza előtt, a Szabadság téren felállított nagykivetítőhöz, ahol együtt tekinthetjük meg a magyar válogatott belgák elleni Európa Bajnoki nyolcaddöntő mérkőzését.

Lehetőség lesz már este 6 órától a Németország-Szlovákia találkozó megtekintésére is.
Szurkoljunk együtt szeretett csapatunknak! Hajrá Magyarország!

Dr. Molnár Attila
polgármester


2016. 06. 20.
Múzeumok éjszakája Komáromban

A múzeumok éjszakája országos programhoz idén ismét csatlakozott a Klapka György Múzeum, és a Monostori erőd.


2016. 06. 20.
„Isten fiatal. Övé a jövő!” - felavatták a Mindszenty-szobrot

Mindszenty József a 20. századi magyar katolikus egyház egyik legkiemelkedőbb alakja. Kligl Sándor szobrászművész alkotását dr. Pákh Tibor - Komárom díszpolgára - adományozta a városnak a Jézus Szíve Római Katolikus Nagytemplom felszentelésének 80. évfordulója alkalmából. Az eseményen jelen volt Soltész Miklós államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője, Molnárné dr. Taár Izabella, a komáromi járási hivatal vezetője, dr. Molnár Attila polgármester, Pápai Lajos győri megyés püspök, Pados József címzetes apát, székesegyházi kanonok, komáromi plébános, valamint az adományozó, dr. Pákh Tibor.

A szoboravató ceremónia ünnepi szentmisével kezdődött. Ez alkalommal köszönt el a komáromi híveket évtizedekig szolgáló Pados József címzetes főapát, székesegyházi kanonok, komáromi plébános. A szentmisét követően a résztvevők kivonultak az emlékparkba, ahol elsőként Czunyiné dr. Bertalan Judit mondott ünnepi beszédet. Az országgyűlési képviselő kiemelte: Mindszenty József és dr. Pákh Tibor példát állítottak elénk, hogyan lehet hittel, Isten- és hazaszeretettel, kompromisszumok nélkül, igaz életet élni.

- Legyen ez a szobor mementó és útmutató mindnyájunk számára - hangzott Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében.

A szoboravatáson ünnepi beszédet mondott Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

- Ma a szoboravatás és a Jézus Szíve nagytemplom fennállásának 80. évfordulója mellett iskolai évzáróra is sor került. Az iskola az erény és a tudomány hajléka. Ha az oktatásban nem kap helyet az erkölcsösség, a és a közösségi szellem, akkor a puszta tudomány csak romboláshoz vezet. Minden gyermekben ott van a jó, a tehetség. Ezt előhozni a szülők és a pedagógusok dolga. Úgy hiszem, hogy erénnyel, erkölccsel, hittel és tudománnyal a mai fiatalok és élhetnek olyan példaértékű életet, mint Mindszenty József hercegprímás vagy mint dr. Pákh Tibor. Sokan hangoztatják, hogy a kereszténységnek nincs jövője, én azonban úgy gondolom, hogy mi ma itt utat és jövőt tudtunk mutatni, nem csupán a fiataloknak, de a nemzeteknek és Európának is - mondta Soltész Miklós.

Az ünnepi ceremónián közreműködött Oláh Kálmán, a Kultsár István Szakközépiskola tanára, valamint Hegedűs Béla és kamarazenekara. Kligl Sándor alkotását Soltész Miklós államtitkár, dr. Molnár Attila polgármester, dr. Pákh Tibor és Pados József plébános leplezték le. Az alkotást Pápai József győri megyés püspök áldotta meg.

Mindszenty József bíboros, Esztergom érseke, hazánk utolsó hercegprímása volt. Üldözték a nyilasok és a kommunisták is. Életútja bebizonyította, hogy a Rákosi- és a Kádár-korszak vezetőivel, valamint a nyilas diktatúrával az egyház csak elvtelen, erkölcstelen és megalázó kompromisszumot tudott volna kötni, ennek pedig a bíboros sziklaszilárdan ellenállt. 1949. februárjában koncepciós perben életfogytig tartó fegyházra ítélték, amit később külföldi nyomásra házi őrizetre enyhítettek. Aktív résztvevője volt az 1956-os forradalom és szabadságharcnak, melynek leverése után az amerikai nagykövetségen kapott menedéket. 1971-ben szándéka ellenére, de a pápának fogadott engedelmessége miatt, elhagyta az országot, hogy a bécsi szemináriumba, a Pazmaneumba menjen. Itt élt 1975-ben bekövetkezett haláláig. Holttestét végakarata szerint Mariazellben helyezték el, hamvait 1991. május 4-én hozták haza és helyezték örök nyugalomra Esztergomban.

Dr. Pákh Tibor 1924-ben született Komáromban. A második világháború utolsó évében szovjet fogságba esett, ahonnan 1948 őszén térhetett vissza Magyarországra. 1956. október 25-én a Kossuth téri sortűzben megsebesült. 1960-ban ellenforradalmi tevékenység vádjával - politikai tanulmányok írásáért - letartóztatták és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, amit később 15 évre mérsékeltek. A börtönben több alkalommal folytatott éhségsztrájkot, ami miatt elektro- és inzulinsokkal kezelték. 1971-ben elmebeteggé nyilvánították, szabadlábra, de ugyanakkor rendőri felügyelet alá helyezték. A 80-as években többször letartóztatták, mert nyilvánosan követelte Mindszenty József hercegprímás rehabilitációját és a szovjet csapatok távozását az országból. A Kádár-rendszerben az ellenzék legendás alakja volt, bár egyik tömörüléshez sem csatlakozott. 2011-ben Komárom díszpolgára lett, 2013-ban a Magyar Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

A Jézus Szíve Római Katolikus Nagytemplom a modern magyar egyházművészet jelentős alkotása, a Bauhaus stílusú épület Körmendy Nándor tervei alapján készült. 80 esztendővel ezelőtt Breyer István győri püspök szentelte fel. A háromhajós templom belsejét a 30-as évek kiváló képző- és iparművészeinek alkotási díszítik.


2016. 06. 20.
Sporttörténelmet írt a KVSE felnőtt futball csapata

A csapat megnyerve a megyei bajnokságot osztályozó mérkőzés nélkül került az NB III-ba. Czunyiné dr. Bertalan Judit térségünk országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, dr. Molnár Attila polgármester, valamint Beigelbeck Attila a KVSE elnöke ebből az alkalomból aranyérmet nyújtott át a csapat tagjainak a Városháza dísztermében. Az átadón megjelent Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója is.

A komáromi labdarúgóktól megtudtuk, kemény munka, heti négy edzés kellett a jó szerepléshez. A szezon elején megfogalmazták, hogy szeretnék megnyerni a bajnokságot és magasabb osztályba kerülni. Ezt sikerült teljesíteniük.

- Sokan iskola, munka és család mellett jártak az edzésekre. Rengeteget küzdöttünk, dolgoztunk azért, hogy ezt az eredményt elérjük! A mögöttünk álló szakmai stábbal és a szurkolókkal már egy családot alkotunk. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jól sikerült a szezon - mondta az éremátadó után a KVSE felnőtt labdarúgó csapatának csapatkapitánya, Tőcsér Gyula.

- Minden támogatást megkaptunk ahhoz, hogy sikerüljön bejutnunk az NB III-ba. Ezután még többet kell dolgoznunk, hogy egy osztállyal feljebb is megálljuk a helyünket. Ez az elismerés azonban új lendületet ad - tette hozzá Vígh László edző.

Az NB III-ban olyan csapatokkal kell majd fiainknak felvenni a versenyt, mint a győri ETO vagy a Tatabánya. A magasabb osztályba kerülés az önkormányzatra is új feladatot ró.

- Czibor Zoltán neve kötelez minket. Úgy hiszem, hogy a fiúk az NB III-ban is megállják majd a helyüket. A felnőtt játékosok mellett ne feledkezzünk meg az utánpótlásról sem, hiszen több száz kisgyermek focizik városunkban, akiknek a megyei bajnokságot megnyerő csapat tagjai példaképként szolgálnak. A magasabb osztályba kerülés bizonyos fejlesztéseket igényel, amihez az önkormányzat az MLSZ pályázati lehetőségeit is felhasználja majd - mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott beszédében kiemelte, példaértékű az az összefogás, ami Komáromban a futball területén is megmutatkozik, míg Czunyiné dr. Bertalan Judit arról beszélt, hogy a foci nem csupán a játékosok csapatmunkája, de mindenki másé, aki a háttérből segíti a közös fejlődést.


2016. 06. 17.
Stratégiai szerződést kötött a város a Magyar Sportlövők Szövetségével

A június 16-án a komáromi Városházán aláírt dokumentum még inkább elősegíti a helyi sportlövő élet fejlődését városunkban.

- Május végén a fővárosi Magyar Sport Házában került sor a Magyar Sportlövők Szövetsége által alapított kitüntetés, a Sportlövészetért díj átadására. Az elismerést, melyet a hazai sportlövészet érdekében végzett kimagasló munkája elismeréseként kapott városunk, idén első ízben ítélték oda. Komárom a magyar sportlövészet fellegvára, a városban néhány éve adtuk át az ország egyik legjobban felszerelt fedett lőterét, pár hónappal ezelőtt pedig döntős lőteret avathattunk. Két világklasszisunk van, akik városunkat is képviselik majd a riói olimpián. Az Európa bajnok Miskolczi Julianna, valamint a többszörös világ- és Európa bajnok Sidi Péter példaképek - mondta a szerződés aláírását megelőzően dr. Molnár Attila polgármester.

- Szeretnénk köszönetet mondani az önkormányzatnak, hiszen egyedülálló fejlesztést valósított meg. A fedett lőtér nem csupán a helyi versenyzőknek jelent óriási lehetőséget, de az ország többi sportlövőjének is. Mindez példaként állhat a többi hazai város előtt. Magyarországnak összesen nyolc olimpiai kvótás sportlövője közül kettő komáromi. Miskolczi Julianna és Sidi Péter eredményét közös sikernek gondolom - nyilatkozta a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke, Nagy György.

A stratégiai megállapodás gyakorlati hasznát a Szövetség főtitkára, Sinka László ismertette.

- Közös célunk a hazai és a helyi sportlövészet fejlesztése. Az önkormányzat eddig is rengeteget áldozott a sportágra, mi a felhasználható keretünk nagy részét szeretnénk Komáromra fordítani, hogy a meglévő fedett pályát olyan szintre emeljük, hogy az edzőtáborok és különféle versenyek megszervezésére egyaránt alkalmas legyen - tudtuk meg Sinka Lászlótól.

Az együttműködés elősegíti a válogatott keret működésének javítását, a szakmai feltételek jobbá tételét, sőt Komárom az M4 sportcsatorna sportlövészeti magazinjában bemutatkozási lehetőséget kap. Sidi Péter és Miskolczi Julianna július 30-án indul Rióba, hogy az olimpiai játékokon tovább öregbítsék Komárom hírnevét.

Az aláíráson részt vettek továbbá dr. Baksa-Ströcker Renáta jegyző, Beigelbeck Attila, a KVSE elnöke, Horváth Zsolt, a helyi sportlövész szakosztály vezetője, valamint Miskolczi Julianna és Sidi Péter sportlövők is.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768