Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Szökőkút


2014. 04. 10.
A legkisebbeket is várja az erőd!

A Monostori erőd legújabb, CAKKUMPAKK elnevezésű programsorozatában a kisebbeket hívja játékba az év során.

A gyermekeknek szóló ügyességi játékok az erődben tett látogatást egészítik ki. Az első alkalomra április 12-én kerül sor, ahol 1848-as huszárokká válhatnak a legfiatalabb érdeklődők.

A 10 és 14 óra között zajló 1848‐as toborzó játékban csak a besorozott újoncok léphetnek be a katonai tábor területére. A kiképzés alatt az ifjú látogatók megtanulhatnak fegyverrel menetelni, sorakozni és katonanótákat énekelni. A kiképzés végén az újoncok készen állnak, hogy Kossuth seregéhez csatlakozzanak.

Aznap egyenruhás tárlatvezetéseken is részt vehetnek az érdeklődők, amelyek 11 és 14 órakor indulnak.

Az erőd a normál belépőjeggyel látogatható ezen a napon is.

Következő CAKKUMPAKK program: "Magyar vidék"
Időpontja: május 24. (szombat) 10:00- 14:00

Bővebb információ:
www.erod.hu
Telefon: +36 34 540 582
Email:
info@fort-monostor.hu


2014. 04. 09.
A költészet napja Komáromban

Az idei költészet napi rendezvényre április 11-én, pénteken, 18.00 órakor kerül sor a Jókai moziban. Az esten Jónás Csaba színművész ad műsort. Közreműködik Korpás Éva és zenekara.

Belépés díjtalan!
Az ingyenes belépők a Jókai Moziban igényelhetők. (nyitvatartási időben)

Információ
Horváth Krisztina
06 70 436 0140
horvath.krisztina@kominfo.hu

Kapcsolódó letölthető dokumentum


2014. 04. 09.
A kitelepítettekre emlékezünk

317 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, hét tartózkodás mellett az Országgyűlés még 2012-ben megszavazta, hogy ezentúl április 12. a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja legyen. A törvény alapjául szolgáló előterjesztést dr. Molnár Attila polgármester, országgyűlési képviselő nyújtotta be.

Az Országgyűlés határozatban rögzítette, hogy szükségesnek tartja méltóképpen megemlékezni a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített mintegy százezres magyarságról; tisztelettel adózik azon családoknak, akik állampolgárságuktól, közösségüktől, vagyonuktól megfosztva, szülőföldjükről elűzve kemény akarással otthont teremtettek maguknak, továbbá támogatja olyan megemlékezések szervezését, oktatási anyagok készítését, amelyek a Felvidékről való kitelepítéssel kapcsolatosak.

Az Országgyűlés emellett kifejezi nagyrabecsülését mindazoknak, akiket az adott időszakban csehországi kényszermunkára deportáltak, és ebben a szenvedésekkel teli helyzetben is igyekeztek megőrizni magyarságukat.

Időpont: 2014. április 12. szombat, 10.00 óra. Helyszín: Monostori erőd.

Védnökök:
Bagó Zoltán EP-képviselő
Dr. Molnár Attila polgármester

A parlament által 2012-ben elfogadott emléknap testületi emléküléssel kezdődik, melyen dr. Molnár Attila polgármester méltatja Komárom szerepét a felvidéki magyarság történetének megismertetésében.

Szervezők:
Komárom Város Önkormányzata
Kecskés László Társaság

Kapcsolódó letölthető dokumentum


2014. 04. 09.
Mindnyájunknak Kincset ér!

A skandináv országok már több évtizede rájöttek, hogy a betegségek gyógyításánál sokkal célravezetőbb azok megelőzése. Ezt az elvet követte városunk vezetése is, amikor kidolgozta egészségügyi prevenciós programját, melyet Kincset ér néven tavaly akkreditáltatni is sikerült.

- Már az egyetemi tanulmányaim során rádöbbentem arra, hogy a betegségek megelőzése tekintetében bizony valahol a sor végén kullogunk. A modern orvostudomány azonban azt vallja, ne csak arra törekedjünk, hogy meggyógyítsunk a betegségeket, de előzzük is meg őket. Skandináviában évtizedekkel ezelőtt a kórházak mellett rengeteg sportlétesítményt építettek, ezzel elérték azt, hogy a halálozási mutatóik jelentősen javultak. Képviselőként már az előző ciklusban rendszeresen szerveztem egészségnapokat és különféle szűrővizsgálatokat, négy évvel ezelőtt pedig kidolgoztuk a város prevenciós programját – mondta el dr. Kreft-Horváth Loránd egészségügyért felelős alpolgármester.

A szakmai anyag elkészítse során a közreműködők azt vették alapul, hogy az egészséges életmódra, helyes táplálkozásra, rendszeres testmozgásra nevelést egészen kis korban el kell kezdeni. Ezért a programot úgy dolgozták ki, hogy azok tematikusan egymásra épülve folyamatot képezzenek, amibe bevonták az óvodásoktól kezdve az általános iskolásokon át egészen a középiskolásokig városunk valamennyi intézményét. Mivel 26 éves korig a legfőbb halálozási ok a közlekedési baleset, ezért a
fiatalok ezzel a témával is tüzetesen megismerkednek. Az előadás-sorozatokon szó esik továbbá a személyes higiénia fontosságáról, illetve a családalapításról, a szexuális felvilágosításról, az önismeretről és a káros szenvedélyek elkerülésének módszereiről is.

– Polgármester úr támogatása mellett több mint 60 szakember dolgozik velünk, az orvosok, védőnők mellett a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem, vagy épp az ÁNTSZ munkatársai. Programunkkal zászlóshajók vagyunk, hiszen ilyen jellegű városi prevenciós akciósorozat az elsők között nálunk futott. Amennyiben az országos rendszerekre tekintünk, látjuk, hogy a miénk az egyik legkomplexebb program. Épp ezért nagy öröm, hogy szakmai anyagunkat tavaly Kincset ér néven sikerült is akkreditáltatnunk – tette hozzá az alpolgármester. A prevenció fontossága négy év alatt több ezer gyermekhez jutott el. Az óvodák, iskolák pozitívan álltak a kezdeményezéshez.

– Minden óvoda nevelési programjának része az egészséges életmódra nevelés. Kiemelten figyelünk a tisztálkodásra, a megfelelő étkezésre, a testmozgásra és a biztonságos közlekedésre. Így a saját programunkat tökéletesen össze tudtuk kapcsolni a Kincset érrel, az óvónők pedig gyakran vissza tudtak csatolni az előadásokon elhangzottakra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyermekek aktív résztvevői az előadásoknak, értik, tudják, hogy miről beszélnek az előadók, akik az ő nyelvükre lefordítva, játékos formában szólnak egy-egy témáról. Sokszor a kicsik is hozzáfűzték azokat az ismereteket, amiket otthonról hoztak, és ami mindennél fontosabb, hogy kérdezni is mernek. A szülők szintén pozitívan állnak a kezdeményezéshez – tudtuk meg a Tóparti Óvoda vezetőjétől, Nagy Mártától.

Az óvodások és a kisiskolások körében dr. Pártos Orsolya fogász előadása volt a legkedveltebb.

– Könnyű volt megfogni őket, hiszen ebben az életkorban kezdődik a fogváltás. Észre sem vették, hogy az előadásokon tulajdonképpen tanultak, de amikor az előző év nagycsoportosaival később az első osztályban újra találkoztam, akkor tökéletesen tudtak válaszolni a kérdésekre, sok mindenre emlékeztek, így volt mire építenem. Tudták például, hogy mi a különbség a gyermek, a junior vagy a felnőtt fogkrém között. Egyértelműen lehetett érezni, hogy az alapokat tökéletesen elsajátították – tette hozzá a doktornő. A személyes higiénia, a táplálkozás, a mozgás mellett a felsőbb évfolyamokban és a középiskolában kényesebb témák is terítékre kerültek, így a fiúk és lányok közötti testi kapcsolat, a nemi úton terjedő betegségek, az alkohol- és drogproblémák. A kamaszok először zavarban érezték magukat, ám idővel ők is kibontakoztak.

– A serdülőkorban lévő fiatalokat nagyon nehéz szóra bírni, idő kell ahhoz, hogy a bizalmukat elnyerjük. Ehhez a Kincset ér program nagy segítséget jelentett. Ha nem is az órán, de azt követően több diák is megkeresett a problémájával. Egy idő után az előadásokon is aktív résztvevőként működtek közre. Mivel a fiatalok különböző szinten érnek, ezért úgy kellett összeállítani az anyagokat, hogy azok mindenki számára érthetőek, élvezhetőek legyenek. Remek, hogy az egyes témák egymásra épültek, így a kamaszok nem mindig ugyanarról a dologról hallottak előadást. A program pedig nemcsak azt tette lehetővé, hogy az egészséges életmódról többet megtudjanak, hanem azt is, hogy emberi kapcsolataik épüljenek ki, akár a mentősökkel, az orvosokkal vagy a rendőrökkel, akikhez a jövőben így nagyobb bizalommal fordulnak majd – mondta el Szabó Gyuláné védőnő.

Az önkormányzat a Kincset ér prevenciós programra a jövőben is biztosítja majd az anyagi forrást, és lehetőség szerint a bővítésen is gondolkozik. A prevenciót szolgálja a minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni program, az ingyenes HPV-elleni védőoltás biztosítása, illetve a Van mit tisztáznunk! városi tisztasági akció is, hiszen ahogy dr. Kreft-Horváth Loránd fogalmazott: az egészséges ember is csak egészséges környezetben lehet boldog.


2014. 04. 08.
4 érem és 4 pontszerző hely

Április 5-én és 6-án Székesfehérváron, regionális felmérő versenyen vett részt a Komáromi Úszóklub SE. csapata.

Érmet ismét a komáromi lányok szereztek: Nagy Nikoletta (2005) megnyerte a 100 m hátúszást és megjavította 2 hete felállított egyéni csúcsát, mellyel továbbra is vezet a Magyar Úszó Szövetség korcsoportos ranglistáján, valamint 200 m vegyes úszásban ezüstérmes lett. Máté Eszter (2004) szintén javítva egyéni legjobb eredményein ezüstérmet szerzett 100 m mellúszásban és bronzérmet 200 m gyorsúszásban.

Pontszerző 5. helyen végzett Fábián Viktória (2004) a gyermekek számára legnehezebb versenyszámban, a 200 m pillangóúszásban, Rózsavölgyi Donát (2006) 50 m mellúszásban, Orbán Gréta (2002) 800 m gyorsúszásban és Szakál Bence (1993) 50 m hátúszásban.

3 komáromi versenyző kapott meghívást a Jövő Bajnokai úszó tehetség gondozó programba

Április 5-én Dunaújvárosban kapott helyszínt a Jövő Bajnokai tehetséggondozó program, ahol a közép-dunántúli régió jelenleg legjobb eredményeket elérő 10-12 éves korú versenyúszói vehetnek rész tehetséggondozó úszóedzésen Dániel András mesteredző irányításával.

Csapatunkból eddig Orbán Gréta járhatott a foglalkozásokra, áprilistól meghívást kapott Fábián Viktória, Máté Eszter és Szabó Dávid is.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 1358 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768