Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Szökőkút


2014. 09. 09.
Mesterségünk címere

Komárom életét mindig is meghatározták a hagyományos mesterségek. Gondoljunk csak városunk
neves helytörténészének, Kecskés Lászlónak a könyvére, aki írásában bemutatta a helyben élő és dolgozó csizmadiák, hajóácsok, szekeresgazdák, aranymosók, vízimolnárok, asztalosok, ötvösök, halászok dolgos hétköznapjait. Az ősi foglalkozások egy része kel újra életre az idei Mesterségek dicséretén.

Ezúttal új helyszínre, a Szabadság térre költöznek be három napra a népművészet mesterei, hogy tudásukkal elbűvöljék a látogatókat. A szeptember 19-e és 21-e között zajló eseményt Nyikus Anna, a Szőnyi Kulturális Egyesület vezetője valamint a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Kft. közösen szervezi. A péntek egyfajta nulladik napja lesz a rendezvénynek, amikor is tizennégy harmonika szólal meg egyszerre városunk központjában, őket a Coffee City akusztikus műsora követi, Hornok Magdolna festményeiből pedig kiállítás nyílik Mesterek és mesterségek címmel az Arany 17. Rendezvényközpontban.

– A hivatalos megnyitóra szombaton kerül sor, a mesterségek zászlajának felvonultatásával és folklórbemutatóval. Összesen tizenhat különböző, ősi mesterséggel ismerkedhetünk meg a Szabadság téren felállított faházakban. A népművészek nem csupán bemutatják tudásuk alapjait, de a szebbnél szebb portékákat meg is lehet majd vásárolni. A gyerekekről sem feledkeztünk meg, őket kézműves foglalkozásokkal kültéri népi játékokkal és óriásbábos előadással szeretnénk kicsalogatni a térre. Idén az eltűnő mesterségek nyomába ered Tokár Zsolt, az egri Tokár pincészet vezetője, aki a borászatról és a szőlőtermesztésről tart előadást – tudtuk meg Hamrák Zsófiától, a rendezvény tanácsnokától.

A mesteremberek ténykedését számos kísérő program színesíti, a teljesség igénye nélkül lesz mazsorett- és néptáncbemutató, koncert és igazi sramlizene is. A zárónap pedig összekapcsolódik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjának Rendhagyó napjával, amikor is a fogyatékkal
élők és egészséges társaik kicsit közelebb kerülhetnek egymáshoz. A Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán paraolimpiát szerveznek, de láthatjuk a Roll Dance kerekesszékes táncegyüttes fellépését, a
Délibáb Színház Szabadesés című előadását, koncertet ad a Minggyá Zenekar, a Tolerancia Együttes, a Twinners, azaz a László testvérek, valamint a The Gents is.

– A Mesterségek dicsérete rendezvénysorozat fő célja, hogy bemutassuk a hagyományos foglalkozásokat, hogy azokat a ma élő generáció tagjai is megismerjék. A nyári hónapok alkalmával élettel telt meg a város központja, amit a helyiek nagyon élveztek, ezért szeretnénk egy tartalmas, szórakoztató és elgondolkodtató programot kínálni a komáromiaknak az ősz kezdetén is. Kiváló alkalomnak tartom ezt, hogy az ősi mesterségek mellett bepillantást nyerjünk a fogyatékkal élők mindennapjaiba is, hiszen ők szintén városunk életének szerves részét alkotják, a maguk módján pedig csodálatos dolgokra képesek – vélekedett Hamrák Zsófia.

A háromnapos ünnep megkoronázásaként szeptember 21-én, 18 órától a Ghymes ad koncertet a Szabadság téren. Az eseménysorozat valamennyi programja ingyenes!

A részletes program a csatolásban!

Kapcsolódó letölthető dokumentum


2014. 09. 09.
Autómentes nap Komáromban

Az európai mobilitási hét és az autómentes nap mára Európa legnagyobb környezetvédelmi kampányává nőtte ki magát. Míg 2002-ben mindössze 40 magyarországi önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, addig napjainkban már 130. Komárom évek óta szervez az eseményhez kapcsolódó programokat, amelyekben városunk minden lakosát igyekeznek bevonni, legyen szó a fiatal generáció tagjairól, vagy épp az idősebbekről.

Az autómentes napot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják Európában. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom miatti problémákra, hogy megmutassa, milyen alternatívákat választhatunk a közlekedés során, és azt is, hogyan élhetünk úgy, hogy környezetünk fenntarthatóbbá váljon. Az autómentes nap 2002-ben egészült ki egy tematikus napokból álló rendezvénysorozattal, az európai mobilitási héttel, amely szeptember 16-a és 22-e között zajlik. Ahhoz persze, hogy az emberek alternatív lehetőségeket választhassanak, kiépült infrastruktúra szükséges. Komárom szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a járdák nagy része az elmúlt években megújult, augusztus 16-án pedig átadták azt az 1,1 kilométer hosszú kerékpárutat, amelyik a Monostori erődön halad keresztül. Ez a későbbiekben rácsatlakozik majd a nemzetközi Eurovelo 6 kerékpárútra, mely Bécstől Budapestig halad.

– Városunkban adottak a lehetőségek a hosszú sétákhoz és a kerékpártúrákhoz. Az elmúlt időszakban több új kerékpártárolót is kihelyeztünk Komárom frekventáltabb pontjain, a tavaly átadott térfigyelőkamera-rendszernek köszönhetően a jövőben a lopások is csökkenhetnek. Komáromon belül pár perc különbséggel lehet megtenni ugyanazt az útvonalat gépkocsival mint kerékpárral, viszont ha az utóbbit választjuk, akkor nemcsak a környezetünkért teszünk sokat, hanem az egészségünkért is. A tömegközlekedés szintén egy környezettudatosabb lehetőség, a helyi autóbuszjáratok behálózzák az egész várost – mondta el Dombay Gábor önkormányzati képviselő.

A rendezvény másik célja, hogy a mozgás fontosságára ráébressze az embereket. Aki nem szeretne tekerni, az választhatja a futást is, a Komáromi-Európa Futóegyesület évente erre több lehetőséget is teremt, idén a Komáromi Napokon rekord számú résztvevővel, több mint 500 futóval indították el a Komárom-Komárno futóversenyt, de igen nagy sikerrel szervezték meg a Fenyves futást is.

Adott a lehetőség arra, hogy az autómentes napon akár egy kerékpártúrához, akár egy
gyalogtúrához csatlakozzunk, hiszen a város mindkét módon jól körbejárható íly módon is –
tette hozzá Dombay Gábor.

Az önkormányzat idén a Monostori Erőd Nonprofit Kft-vel karöltve szervezi meg az autómentes napot.

Szeptember 20-án 9 órakor kezdődnek a programok, ekkor indul a gyalogos- és a kerékpáros túra a Szabadság térről. Az erődben a Minden, ami kerékpár és egészség szlogen köré csoportosulnak a rendezvények, gyerekeknek szóló ügyességi versenyekkel, KRESZ-pályákkal, bemutatókkal. A Vöröskereszt jóvoltából lesz egészség-tanácsadás és ételkóstoló. Délután egy órakor pedig felavatják a Kebel-ligetet – tudtuk meg Juhász Márton környezetvédelmi referenstől, szervezőtől. Ugyanezen a napon nyílik a Monostori erődben a kazamata túra, ami az erőd eddig fel nem tárt részeibe enged betekintést.

A részletes program a csatolásban!

Kapcsolódó letölthető dokumentum


2014. 09. 08.
Komárom az építkező város

Történelmi léptékű fejlesztések előtt áll városunk. A következő hónapok során több olyan beruházás veszi kezdetét, amely több évtizedre határozza majd meg településünk arculatát, lehetőségeit, úgy gazdasági, mind turisztikai területen. Dr. Molnár Attila polgármesterrel szeptember elején tartottunk bejárást az építési területeken.

A városvezető fél 8-ra invitálta szerkesztőségünket a városházára, igaz valamivel előbb érkezünk… A polgármester ilyenkor, mint megtudjuk már jóval korábban bent szokott lenni a legtöbb esetben. Nincs ez másként most sem. A titkárságon hellyel kínálnak minket. Elnézést kérnek, a polgármester úrnál már vannak… tárgyalás, megbeszélést, megbeszélés, tárgyalást követ egész nap…de rögtön végez és indulhatunk. És valóban. Mielőtt az előbbi mondat végére érnénk, már nyílik is az ajtó. Pontosan fél nyolc van.

Elsőként a Csillag erődbe látogatunk ki.

-Itt néhány hónapon belül megkezdődnek az építkezések, jelenleg a tervengedélyeztetési fázis zajlik. Kiemelt kormányzati beruházás keretében a Szépművészeti Múzeum egyedülálló szobormásolat-parkja kap majd elhelyezést az ódon falak között. Milliárdos beruházásról van szó – kezdi mondandóját a polgármester, majd hozzáteszi, képzeljük csak el, hogy pár hónapon belül a Csillag erőd a térség egyik legnagyobb, és leglátványosabb turisztikai célpontjává válik majd. Olyan komplexummá, mely évente több ezer látogatót fogad majd. A felújítás során a tervezők természetesen szem előtt tartották a létesítmény történelmiségét is, így az erőd a sajátosságait megtartva, de a XXI. századnak megfelelően kap majd új külsőt. Látogatóközpont, étterem, kiszolgáló egységek épülnek, csónakázhatóvá válik a vizesárok. Egyáltalán Pazar látvány fogadja majd az ideérkezőket.

– Komárom végre még inkább felkerül majd az országos turisztikai térképre. A beruházás nem csupán városunk hírnevét öregbíti majd, de a megnövekedett látogatóforgalomnak köszönhetően további helyi adóbevételeket is generál majd.

Az erődtől pár száz méterre, ha lehet ezt mondani, még jelentősebb beruházás zajlik. Épül a gát.

-Országgyűlési képviselőként annak idején az első felszólalásaim egyikében sürgettem a gát megépítését. A 2013-as éve aztán meg is mutatta sajnos ennek a kérdésnek-kérésnek a késlekedést nem tűrő időszerűségét. Emlékszünk a Duna 845 cm-es rekordmagassággal tetőzött városunknál… Azóta ugyan már többször, több fórumon is megköszöntem a komáromiaknak, a hivatalos szerveknek és a kormányzatnak azt a példa nélkül álló, egyszersmind példamutató összefogást, amit akkor tapasztaltam, de ezt kell tennem most is. Emberfeletti energiákat megmozgatva végül sikerült mederben tartanunk a folyót! A most zajló beruházás garanciája annak, hogy a komáromiak a jövőben hasonló mértékű ár érkezésekor is nyugodtan hajthassák álomra a fejüket, Az új, megerősített gát mintegy 10 kilométer hosszan húzódik majd, Komáromtól egészen Almásfüzitőig.

Ismét autóba ülünk, úti célunk ezúttal városunk másik vége, Koppánymonostor, és az ipari park. Miközben haladunk befelé a városba, a szőnyi kórháznál egy mintegy egy milliárdos fejlesztést hirdető Széchenyi terves táblára leszünk figyelmesek. A tavaly decemberben indult beruházás öt területet érint.

A több száz milliós fejlesztés részeként már javában zajlik az új belgyógyászati osztály kialakítása. A bontási munkák már a vége felé közelednek, várhatóan október folyamán át is adják az új osztályt. Jól haladnak a fűtéskorszerűsítés területén is, a számítógéppel vezérelt kazánrendszerek telepítése zajlik éppen. A pazarló fűtésrendszert egy takarékos mód váltja fel. A tervek szerint a fűtési szezon kezdetére – ami a kórház esetében október 1-ét jelent – elkészülnek a munkálatokkal.

Az utolsó fázisához érkezett a pályázat bútorbeszerzési része is, melynek köszönhetően főként az új belgyógyászati osztályt rendezik be, de természetesen más osztályra is kerülnek ápolást segítő darabok, így például ágyak vagy új ágytál mosók. Szintén az utolsó simításokat végzik az informatikai fejlesztés tekintetében, mely a hardver és a szoftver rész mellett egy teljesen új medikai rendszer kialakítását foglalja magában. A pályázat legnagyobb részét az eszközfejlesztés teszi ki, hiszen közel 400 millió forint összértékben gazdagodik új eszközökkel a Selye János Kórház műszerparkja. A vérnyomásmérőtől kezdve a direkt digitális röntgenberendezésekig az eszközök nagyon széles skálán mozognak. Ezekkel az eszközökkel az ortopédiai beavatkozások mellett további új sebészeti- és nőgyógyászati műtétek valósulhatnak meg. Az intézmény kap egy különleges műszert, egy széndioxid-lézert. Ilyen a környék kórházaiban nincs. Ez az eszköz a lágyrész műtéteknél alkalmazható igen előnyösen. Az eszközbeszerzés a Selye János Kórház minden osztályát érinti, de természetesen vannak kiemelt területek. Ilyen a járóbeteg ellátás fejlesztése, ahol az eddig használt 30 éves röntgenberendezést cserélik le a legmodernebb direkt digitális eszközre, míg a nőgyógyászaton pedig lehetővé válik a 3D-s és 4D-s felvételek készítése is.

…ha már itt a Csillag lakótelep és a gyógyfürdő környékén vagyunk épp, muszáj elmondanom, hogy a nemsokára induló geotermikusenergia-projektünknek köszönhetően hamarosan a föld hőjével fűtjük majd városunk ezen részeit is, csakúgy mind a központban is jó néhány középületet. Eddig ezzel a lehetőséggel nem éltünk, ezután viszont szinte teljes mértékben hasznosul majd a benne lévő energia.

Két termálkör kerül kialakításra. A "nyugati termálkör" a város délnyugati részén, a "keleti termálkör" pedig a település keleti felében.

A geotermikus hőellátó rendszer kiépítése éves szinten kivált 1,2 millió köbméter földgázt és jelentősen csökkenti a szén-monoxid kibocsátást is. A projekt összköltsége mintegy 1,2 milliárd forint, amelyből a támogatás megközelíti a fél milliárd forintot, az önerő pedig kerekítve 700 millió forintot tesz ki. A beruházás körülbelül egy évtized alatt térül meg. Az általa elért költségmegtakarítás évente több tízmillió forintot jelent majd.

A koppánymonostori egykori hulladéklerakó területe előtt autózva a polgármester elmondja, hogy a terület rekultivációja szintén régi adósság volt már az itt élők felé. Nagy öröm, hogy ezt is sikerült végrehajtani. Az egykori szeméttelep mára teljesen megtisztult, talaját kicserélték, nemsokára új zöldterület jön majd létre itt. Városunk tagja a Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásnak, ennek égisze alatt valósult meg a beruházás. A 10 hektáros területet több száz köbméter hulladéktól mentesítették a szakemberek.

Következő állomásunk az ipari park területe. Az önkormányzat évekkel ezelőtt vásárolt további 40 hektárt, hogy azon zöldmezős beruházások valósulhassanak meg. A cégek betelepülését elősegítendő városunk sikerrel vett részt egy 600 milliós uniós pályázaton, ennek keretében valósul meg a terület közművesítése. Az uniós támogatottság 85 %, további 10 %-ot a kormányzat tesz hozzá, az önrész így csupán 5 %-ot tesz ki.

A városvezetés a gazdasági válság idején is előre gondolkodott, szem előtt tartva a gazdaságélénkítés és a munkahelyteremtés jövőbeni lehetőségét. Ezért vásároltuk meg az ipari park szélén álló földet, melyen a jövőben zöldmezős beruházások kaphatnak helyet. Ehhez azonban elengedhetetlen a terület infrastruktúrájának kiépítése. A beruházás során egy 1 kilométeres belső út épül, valamint kerékpár- és gyalogút létesül, kiépül a közvilágítás, illetve az ivóvíz, a szennyvíz és a csapadékcsatorna hálózat is - ismertette a beruházás részleteit dr. Molnár Attila, aki hozzátette, a Microsoft-Nokia sajnálatos bejelentése után az elmúlt hetekben több pozitív fejlemény is történt az ipari parkban.

-Egyrészt több mint 50 cég, közel 3000 álláshelyet kínál a volt nokiás dolgozóknak, másrészt szeptember elsejétől Komáromban 400 fővel bővíti dolgozói létszámát a Foxconn. A számítástechnikai eszközöket gyártó cég teljes egészében városunkba helyezte át a termelést, a Vértes Volán Zrt. pedig reagálva a gyorsan változó piaci helyzetre, új menetrend szerinti autóbuszjáratokat indított – fogalmazott a polgármester, aki azt is elárulta, hogy reményei szerint néhány héten belül újabb céget üdvözölhetünk városunkban.

Utunk végső állomása a leendő új dunai híd területe volt. A bejárás során a polgármester rámutatott, az új átkelő nem csupán gazdasági értelemben hoz majd pozitív változást városunk és térségünk életében, de még inkább integrálja majd településünket az észak-déli irányú kereskedelmi útvonal állomásainak sorában, ezzel is emelve Komárom rangját.

-Az új híd jelentőségét szinte még felmérni sem tudjuk, de biztos vagyok benne, hogy Komárom életében olyan mérvű fontos változásokat fog hozni, melyre Komárom történetében még nem volt példa. Ezzel együtt az a tény, hogy városunkba a következő időszakban mintegy 35 milliárd forint összegű beruházás érkezik önmagában elég, hogy nyugodt szívvel jelenthessük ki: Komárom az építkező város!


2014. 09. 08.
Szüreti falunap Szőnyben

Lovas felvonulás is színesítette a szeptember 6-i szőnyi szüreti falunap programkavalkádját.

A tavalyi siker után a Szőnyi Lovas Sportegyesület szervezte a felvonulást, akik az önkormányzattól kaptak támogatást erre az eseményre. A lóháton és a fogatokon ülők ünneplőbe öltöztek, a menet a Petőfi Sándor Művelődési Ház elől indult és a Bozsik iskola pályája mellett került sor a vendéglátásra. A lovasok összefogtak a labdarúgókkal, akik egyébként focikupát is szerveztek az öregfiúknak. A horgászegyesület már kora reggel, hatkor megkezdte a versenyt, ők délben eredményt is hirdettek – tudtuk meg Nyikus Anna szervezőtől.

Az egyesület a Komárom Vasutas Sporthorgász Egyesülettel karöltve Tóth Gyula és a horgászelődök emlékére rendezte a versenyt, amelynek kedves színfoltja volt a 14 év alatti gyerekek versenye. Itt Édes Dániel a harmadik, Nagy Sándor a második, míg Bedecs Dániel az első helyet szerezte meg.

A felnőtt versenyzők közül Farkas János 3., Szekercés Zoltán 2., Kajati Béla 1. pedig az első helyen végzett. Kajati Béla kapta a legnagyobb hal kifogásáért járó emléktárgyat, ugyancsak ő vihette ismételten haza a vándorkupát.

A szőnyi falunap hagyományaihoz híven ismét gobelin képekből nyílt kiállítás, ezúttal Kemény Béláné mutatkozott be alkotásaival. A jeles napon a Szőnyi Kulturális Egyesület megválasztotta a falu bíráját és bírónéját, akik a lovas menet élén haladtak. A programból nem maradhatott ki a folklórműsor sem, a Duna Népdalkör és barátaik gondoskodtak a vendégek szórakoztatásáról. Az este folyamán fellépett Szabó Eszter és Dragán Lajos, a szüreti mulatsággal egybekötött bálon pedig a Vidámfiúk Zenekar húzta a talp alá valót egészen hajnalhasadásig.


2014. 09. 08.
Nagytakarítás a MOL városrészben

A központi helynek számító szökőkút környezetében tevékenykedett egy körülbelül 20 főt számláló önkéntes csapat szombaton délelőtt. Az ötletgazda, Farsang Júlia verbuválta a takarító brigádot, akik mellé a körzet képviselője, Takács József és az önkormányzat is odaállt.

Ahogy azt a szervező elmondta, 20 év után költözött vissza a városrészbe, és szomorúan vette tudomásul, hogy már nem olyan szép virágos, amilyen egykor volt. Ekkor kereste fel Takács József képviselőt azzal a kéréssel, hogy szeretne egy önkéntes csoportot létesíteni.

– Ezer szállal kötődöm a Molajhoz, hiszen itt születtek a gyermekeim és itt kezdtem az óvónői pályafutásomat is. Elköltöztem ugyan Balatonföldvárra, de a szívem visszahúzott ide, így a nyugdíj után visszaköltöztem. Szeretném, ha minél többen bekapcsolódnának ebbe a munkába, kicsik és nagyok, hogy újra olyan szép legyen ez a lakótelep, amilyen régen volt – mondta el Farsang Júlia.

Az ötlet, hogy elsőként a régi szökőkút környezetét tegyék rendben, Takács József képviselőnek is megtetszett, így szívesen segítette a lelkes csapat munkáját.

– Jómagam is szerszámot ragadtam, hiszen rendbe kellett tennünk a szökőkút közlekedőútjait, ahová új murva burkolat került, a padokat lefestettük, tartószerkezeteiket kijavítottuk, a szökőkút környezetét kigazoltuk – tudtuk meg a képviselőtől. A takarítás reggel kilenckor kezdődött, a munkában megfáradt dolgozóknak bográcsban gulyás is rotyogott.

– Ehhez segítettünk megpucolni a krumplit – tette hozzá az egyik lelkes kislány, Vízkelety Petra.

– Fontosnak tartjuk, hogy szép legyen a környezetünk, és segíteni különben is jó. Én a gazolásban és a gereblyézésben vettem részt – mondta Pirik Patrícia.

Az eseményre dr. Molnár Attila polgármester is kilátogatott.

– Negyedévente tartunk a városrészben lakossági bejárást, ezek alkalmával merült fel, hogy az itt élők szeretnék, ha újra megszépülne a szökőkút környezete. A lakosok ezt társadalmi munkában, az önkormányzat segítségével valósították most meg. Jó volt látni, hogy a gyerekektől kezdve az idősekig mindenki lelkesen dolgozott – vélekedett városunk polgármestere.

A jövőben a Saxum Kft. munkatársai segítenek majd a terület rendben tartásában, de erre ígéretet tettek a serénykedő gyerekek is. A területszépítés nem áll le, az önkéntes kis csapat következő állomása a park, majd a római kori emlékmű környezete lesz.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768