Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Református templom


2013. 12. 16.
Adventi áhítat Pitti Katalinnal

Advent harmadik vasárnapján Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész adott koncertet a református templomban. Ezúttal magával hozta egyik tanítványát, Kállai Erzsébetet, zongorán pedig Hegedűs Valér kísérte.

Az operaénekes elárulta, hogy az advent számára munkával telik, templomról templomra jár és koncertezik. Természetesen azért ezek a hetek nála is a készülődés jegyében telnek.

- Minden nap hálát adok a Jóistennek és igyekszem szeretetet árasztani minden cselekedetemmel. Ahhoz, hogy örömöt tudjunk adni alázat kell, szívvel-lélekkel kell elvégeznünk a feladatainkat - mondta Pitti Katalin.

Erőt ebben az időszakban pedig abból merít, ha egy jól sikerült koncerten érzi a közönség energiáját. A karácsonyt a családja körében tölti, ahogy fogalmazott, 84 éves édesanyjával és kisunokájával közösen keresik majd az ünnep igazi békéjét. Pitti Katalint komáromi koncertjén ezúttal is Hegedűs Valér zongora- és orgonaművész kísérte, akivel munkakapcsolatuk a régmúltra nyúlik vissza.

- Még a pályám kezdetén ismerkedtünk meg, azóta sokszor dolgoztunk együtt. Nagy felüdülés számomra is egy-egy templomi fellépés, hiszen egyfajta üzenetet küldünk a közönség fel. Egy ismert színész egyszer azt mondta nekem, hogy a színpadra lépésed pillanatától felelős vagy a közönség ízléséért. Ez egy templomi koncert alkalmával tökéletesen megvalósul. Kifelé sokszor nem úgy tűnik, de az ének és a zenei kíséret egyenrangú műfaj. Lelkileg alkalmazkodnunk kell az énekeshez, ahhoz az üzenethez, ami belőle az adott pillanatban árad. Gondol valamit, egy zenei módszerrel megoldja, nekem pedig ezt alá kell támasztanom a zongorajátékommal - tudtuk meg Hegedűs Valértől.

Az adventi áhítaton fellépett Pitti Katalin egyik növendéke, Kállai Erzsébet is.

- A művésznővel Szombathelyen találkoztam egy diákköri konferencián, ahol ő volt a zsűri elnöke. Azóta rendszeresen járok hozzá énekórákra, és egy-egy fellépésére is magával visz. Az a célom, hogy én is operaénekes legyen - mondta a fiatal tehetség.

A koncert után felgyúlt a Jókai téren felállított adventi koszorú harmadik gyertyalángja.


2013. 12. 16.
Karácsony a MOL városrészben

Második alkalommal töltötték meg zsúfolásig a MOL városrész lakói a Cathedra Központot, ahol a helyi karácsonyi ünnepségére került sor. Az eseményt a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. szervezte. Műsort adtak a Délibábosok, valamint az Egressy Béni Zeneiskola növendékei.

- Az advent a felkészülés és a várakozás időszaka. Érdemes elgondolkodnunk, hogy mire is várunk ilyenkor! Véleményem szerint a szeretetre, a boldogságra, a tiszteletre, és a segítségnyújtásra várunk. Ezek az érzések ilyenkor a szívünkben-lelkünkben felerősödnek. Ha pedig a tetteinkben és a cselekedeteinkben is visszaadjuk őket, akkor nagyon szép és emlékezetes ünnepünk lesz - mondta nyitóbeszédében a körzet képviselője, Takács József.

A Délibáb Színház tagjai zenés-verses összeállítással készültek, míg az Egressy Béni Zeneiskola növendékei az adventi hangulathoz illő koncerttel kedveskedtek a lakóknak.


2013. 12. 16.
Elkészült az Erzsébet hídra vezető út