Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere


2014. 09. 23.
Kazamataátadó az erődben

Ismét új turisztikai látványossággal bővült a Monostori erőd, amelytől a látogatószám további növekedését várják. A kazamata-rendszer átadására olyan napon került sor, mikor az érdeklődők számos egyéb programon is részt vehettek, hiszen ugyanekkor tartották a kulturális örökség napot és az európai összetartozás napját is.

Az utóbbi hónapok munkálatai során tisztítási, állagmegóvási munkákat végeztek az erőd 2 km hosszú lőfolyosóján, emellett mostantól egy a hagyományos és modern kort ötvöző interaktív kiállítás is várja az érdeklődőket. A tárlat egyik termében bemutatják az erőd tüzérségi rendszerét, egy 101 m hosszú folyószakaszon pedig egy monarchia-kori katona hétköznapjaiba pillanthatnak bele a látogatók.

- Tizenharmadik esztendeje kapcsolódunk be a kulturális örökség napokba, ami tulajdonképpen a műemlékek ünnepe. Ilyenkor az ingyenes belépés mellett számos programmal kedveskedünk a látogatóinknak. Most is volt kalandok erődje, egy 15 állomásból álló túra lézerharccal, falmászással, a legkisebbek a cakkumpakk játékos feladatmegoldásain vehettek részt – tudtuk meg Tóth-Lencse Andreától az erőd munkatársától.

Az uniós forrásból határon innen és túl felújított kazamata-rendszer átadójára szeptember 20-án került sor az létesítmény Klapka termében, ahol Németh Mónika a Miniszterelnökség Nemzetközi Együttműködési Programok Végrehajtási Főosztály vezetője kitért a határon átnyúló projektek jelentőségére.

– Az Európai Unió régóta nagy figyelmet fordít a határon átnyúló támogatásokra, ez a 2007 és 2013 közötti időszakban 663 millió eurós forrást jelentett. A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program az egyik legfontosabb számunkra, melynek köszönhetően a fent említett időszakban 60 milliárd forint állt rendelkezésünkre. Ebből infrastrukturális, kulturális, turisztikai fejlesztések valósultak meg, kerékpárutak, hidak épültek meg. Már előttünk áll az új időszak, 2015 második felétől várhatóan 200 millió euró áll majd rendelkezésünkre – mondta az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy ezek az együttműködések milyen pozitív közösségépítő és gazdaságfellendítő változásokkal jártak.

Ugyancsak erről beszélt Iveta Námerová a szlovák Vidékfejlesztési és Földművelésügyi Minisztérium munkatársa. Dr. Kancz Csaba korámnymegbízott az erőd példamutatását emelte ki.

– Észak és Dél-Komárom városvezetésének pozitív hozzáállása nélkül ez a projekt nem valósulhatott volna meg. A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program az egyik legsikeresebb kezdeményezés, ami Európa más országainak is példát mutathat. A következő hét év újabb kihívásokat tartalmaz, melyek a meglévő kapcsolatokat még tovább fejleszthetik – vélekedett a kormánymegbízott.

Az erődrendszer tulajdonosa a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatója Pál Ákos elmondta, az elmúlt két évben összesen 440 millió forintból valósultak meg időszaki kiállítások, jöttek létre konferenciatermek és közösségi terek az erődben. 2014-ben pedig két nagy projekt zárult le, az egyik a kerékpárút megvalósítása, a másik a kazamata-rendszer átadása volt. Ezek a fejlesztések hozzájárultak ahhoz, hogy a Monostori erőd egy tízezer látogatót megszólítani képes, a régióban is meghatározó turisztikai központtá fejlődjön. A mostani projekt erődöt érintő része több mint 267 ezer euróból, azaz mintegy 80 millió forintból valósult meg.

Dr. Molnár Attila polgármester a beruházás kapcsán elmondta, városunk szempontjából különösen fontosak a turisztikai fejlesztések. Épp ezért bír nagy jelentőséggel a nemrég átadott új kerékpárút, csakúgy, mint a tavaly felavatott, megszépült Dunai bástya, illetve a közeljövőben kezdődő Csillag erődöt érintő mintegy 6 milliárd forintos kormányzati program. A Szépművészeti Múzeum szobormásolat parkjának komáromi megvalósítása több ezer turistát vonz majd városunkba.

- A projekt célja az volt, hogy a Duna mindkét oldalán újabb turisztikai látványossággal bővüljön az erődrendszer. A munkálatok során megújult az egykori szovjet használat során lepusztult, de szerkezetében ép kazamaták és várárkok egy-egy jelentős szakasza – tudtuk meg a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától, Varga Istvántól.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a résztvevők közösen tekintették meg a különleges atmoszférájú kazamata-rendszert, melyhez hasonló nincs több Magyarországon. Ezen a napon adták át a Komáromi Erődökért Díjat. Az elismerést a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje, Számadó Emese, a Klapka György Múzeum igazgatónője és az amerikai autók fesztiválját sikeresen megrendező Békési Róbert vehette át. Az erdődben szintén szombaton avatták fel a Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete által életre hívott hársfa ligetet is.

– Egyesületünk szervezeti szabályzatában különös figyelmet szenteltünk a természetvédelemnek. Arra gondoltunk, hogy a csodálatos építészeti örökségünkhöz illő ligetet alakítunk ki. Az első fákat 2011-ben ültették el a családok – nyilatkozta Bágyi Ferencné.

A liget eredetileg máshol állt, azonban a kerékpárút építése miatt a fákat egy másik területre telepítették át, így most itt várja a szemlélődőket a 27 csemetéből álló kis park. Tavalyi az építkezés miatt nem volt ültetés, idén ősszel azonban újabb fák kerülnek ki. A liget Bruncz János fafaragó jóvoltából új faragott tájékoztató táblát is kapott.

A nap során átadták a 2014. évi Komáromi Erődökért díjakat, melyeket a Monostori Erőd Nonprofit Kft taggyűlése adományoz azoknak, akik sokat tesznek épített örökségeik megóvása és a történelmi hagyományok méltó bemutatása érdekében. Idén Számadó Emese, a Klapka György Múzeum igazgatójának, Békési Róbert, a Nemzetközi Amerikai Autó Találkozó alapító-szervezőjének és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének munkáját jutalmazták.


2014. 09. 23.
500 kerékpáros nevezett a versenyekre

Városunk már több mint egy évtizede szervez az országos autómentes naphoz kapcsolódva programot szeptember második felében. Idén a Monostori erőddel karöltve valósították meg az eseményt, melyből további szervezetek, így az FBI Street Generations csapata, a helyi Vöröskereszt és a rendőrség is kivette a részét. Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester is részt vett.

A program 9 órakor kerékpáros túrával indult a Szabadság térről, amit Dombay Gábor önkormányzati képviselő vezetett. A lelkes kis csapat az erődig kerekezett, miközben érintették Komárom főbb látványosságait.

- Az autómentes nap ebben a felgyorsult világunkba egy kis nyugalmat, megpihenést hoz. Rádöbbenti az embereket arra, hogy másképp is lehet közlekedni, nem csak autóval, hiszen rengeteg élményt nyújt a kerékpározás, vagy épp a gyalogos séta. Az önkormányzat is arra törekszik, hogy elősegítse az ilyen jellegű közlekedést, ezért kerékpártárolókat helyeztünk ki több területre, és végső soron a tavaly működésbe lépett térfigyelőkamera-rendszer is azt célozza, hogy kevesebb legyen a kerékpár lopás a városban – tudtuk meg Dombay Gábortól.

Az erődben ezalatt számos ügyességi verseny és játékos feladat várta a vendégeket.

- A hat helyszínből álló feladatsort a Vöröskereszttel, a rendőrséggel és a Kassák Klub kerékpáros szakosztályával közösen állítottuk össze. Az első ponton a rendőrség vizsgálta át a bringákat, ha mindent rendben találtak, akkor almát kapott a tulajdonos, ha nem, akkor pedig krumplit. Ezen kívül voltak ügyességi szakaszok, kerékpáros elsősegélynyújtás, és KRESZ-teszt is. Hirdettünk szelfi és fotós versenyt, illetve a legkülönlegesebb kerékpárt is díjaztuk. Értékes nyereményekkel, új biciklivel és rollerrel gazdagodtak a győztesek – mondta el a program egyik szervezője, az önkormányzat környezetvédelmi referense, Juhász Márton.

A legidősebb nevező egy közel 76 éves hölgy volt, aki 64 esztendős kerékpárjával érkezett.

- 1948-ban kaptam a nagyapámtól, Szlovákiából. Odahaza volt egy kismalacom, de amikor kitelepítettek bennünket, nem hozhattam magammal. Nagyapám azt mondta, hogy eladta a kismalacot és azon vette nekem a kerékpárt, de én azt hiszem, hogy falusi ember lévén levágta az állatot, csak ezt nem akarta megmondani nekem. A biciklit azóta használom, hiszen mindenhová ezzel járok. Nem adnám el semmi pénzért! A fiataloknak azt tanácsolom, hogy ha van kerékpárjuk, őrizzék meg, vigyázzanak rá és használják minél többet – hangzott a többszörös dédnagymama, Keller Tiborné Komjáti Anna tanácsa, aki nem csak a városnéző túrán vett részt, de az ügyességi feladatsort is tökéletesen teljesítette.

Almásfüzitőről egy kisebb csapat látogatott ki a programra.

- Tízen jöttünk az osztályból, így próbáljuk tovább építeni a közösséget, miközben sportolunk és jól érezzük magunkat. Kilenc és fél éve versenyszerűen focizom, de bringázni is nagyon szeretek – mondta a csapat egyik tagja, Mészáros Miron.

-Nagyon jók az autómentes nap programjai, sokat sétáltunk és tekertünk is. Jómagam versenyszerűen kerékpározom és úszom, így számomra a sportos életmód is – tette hozzá Németh Áron.

A szervezők az ügyességi pálya mellett több versenyt is hirdettek, keresték például a legkülönlegesebb cangát, a győztes végül Berki Dávid lett.

- Ez egy félig autóból, félig kerékpárból álló járgány. Az eleje BMX-ből és egykerekűből épült, a hátsó fele pedig autóból – tudtuk meg a fiatalembertől. Az erődbe szombaton több mint kétszázan érkeztek bringával, a versenyekre pedig ötszázan neveztek be, sokan kölcsön kerékpárral. A program így teljes mértékben elérte a célját. Az egyik résztvevő apuka úgy fogalmazott: ilyen eseménydús és pozitív kicsengésű rendezvényt nem évente egyszer, hanem havonta kellene rendezni.


2014. 09. 19.
Állampapír értékesítési pont nyílt

A fenti témáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a városháza dísztermében, ahol jelen volt dr. Berczik Ábel a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke, Wurczer Irén a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom megyei igazgatóságának vezetője, és dr. Molnár Attila polgármester.

Dr. Dancsó József a sajtótájékoztatón elmondta, nemzetgazdasági szempontból is fontos, hogy az állam- és értékpapír forgalom közelebb kerüljön a lakosokhoz.

- A következő időszakban éppen ezért 24 új ügyfélszolgálati pont nyílik az országban, elsőként Komáromban. Az optimális helyszín kiválasztásánál látszott, hogy az önkormányzat szívesen fogadja ezt az új lehetőséget, amit az iroda megnyitása jelent – tudtuk meg a Magyar Államkincstár elnökétől, aki hozzátette, hogy egyre népszerűbb ez az értékesítési forma, hiszen az állam száz százalékos garanciáját élvezhetik az ügyfelek.

- A lakosok körében egyre kedveltebbek mind a rövid, mind a hosszú lejárati idejű értékpapírok. Az állam feladata is, hogy ösztönözze ezek vásárlását – ezt már dr. Berczik Ábel a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára mondta. Ennek jó eszköze lehet az új ügyfélszolgálati pontok megnyitása, az egyre szélesedő államkötvények kínálata, melyek jóval versenyképesebbek a bankok ajánlataival szemben. A legfőbb cél pedig az, hogy az értékpapírokból befolyó hozamot a magyar emberekhez juttassák vissza.

- Komárom-Esztergom megyében, a komáromi járásban mintegy 40 ezer emberhez jut el közvetlenül a Magyar Államkincstár. Az új iroda megnyitása is bizonyítja, hogy a Dunántúlon Komárom biztos pontnak számít. Látható, hogy a polgárok egyre inkább megbíznak azokban a tevékenységekben, melyek az állam részéről biztosítottak – vélekedett Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár.

- Az iroda helyszínének kiválasztásában az is szerepet játszott, hogy Komárom a Felvidék kapuja, így az értékesítési pont kiváló lehetőség az észak-komáromiak számára is. A jövőben szeretnénk közös tájékoztató rendezvényeket tartani – tette hozzá dr. Molnár Attila polgármester.

Wurczer Iréntől megtudtuk, hogy az Arany 17 Rendezvényközpont földszintjén nyílt új ügyfélszolgálati pont a hét három napján várja majd az ügyfeleket, hétfőn és kedden 8 és 16 óra között, pénteken pedig 8 és 14 óra között. Az ügyfélforgalmat jelenleg két munkatársuk látja el. A döntéstől azt várják, hogy az ügyfélforgalom még dinamikusabban növekszik majd.


2014. 09. 19.
Megtisztítjuk a szőnyi tavat

A szőnyi tó biológiai kezelését végzik környezetvédelmi szakemberek. A víz minősége miatt szükséges ez az eljárás. A beoltás előtt méréseket végeztek, hogy nyomon követhessék a víz minőségének változását. A biotechnológiai készítményt egyenletesen oszlatták el a tó felszínén.

- Motoros szivattyú segítségével juttatjuk a természetes enzimeket és mikroorganizmusokat tartalmazó készítményt a vízbe. Ezek elsősorban az iszap bontását végzik és a nyári oxigénhiány lehetőségét csökkentik, illetve eltávolítják azokat a növényi tápanyagokat, amelyek az alga szaporodását idézik elő. Ezek az enzimek és mikroorganizmusok fokozzák a természetben egyébként is lezajló folyamatokat – nyilatkozta Vágvölgyi Zsuzsanna a beoltást végző cég projektmenedzsere.

A terület önkormányzati tulajdonban van, de kezelője a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesülete.

- Az önkormányzat és az egyesület jó kapcsolatot ápol, rendszeresen meghívnak a közgyűléseikre. Az egyik ilyen alkalommal merült fel az eliszaposodás problémája, ami a víz minőségére is hatással van. Megoldást jelent a biológiai kezelés, hiszen az iszapmentesítés óriási feladatot róna az önkormányzatra és az egyesületre egyaránt – tudtuk meg Takács József képviselőtől.

A tó nem megfelelő állapotára a jelentős halpusztulás is felhívta a figyelmet.

- Először oxigénháztartási problémákra gyanakodtunk, de kiderült, hogy a környező földekről mű- és szerves trágya került a tóba. Ez nem jelenti azt, hogy veszélyes vagy fokozottan szennyezett a víz, azonban a további folyamatokat mindenképpen meg kell előzni. Ezzel ugyanazt a céget bíztuk meg, amely évek óta sikeresen kezeli a Rüdiger tavat is, ahol eredményes az algaszaporulat visszaszorítása – mondta el Juhász Márton környezetvédelmi referens.

Egy beoltás másfél órát vesz igénybe, évente négy beoltást javasolnak a szakemberek, így 2-3 éven belül megfelelő állapotba kerülhet a tó. A biológiai kezelésnek köszönhetően javul a halállomány természetes ellenálló képessége, csökken a halpusztulás és nem utolsó sorban jobb ízű állományt lehet lehalászni.


2014. 09. 18.
A jókedvben van a hosszú élet titka

90. születésnapján köszöntötte városunk vezetése, dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester Tömöri Sándor bácsit, a Kelemen László utcai Idősek Napközijében.

Sanyi bácsi Istennek hála, egészen kivételes fizikai és szellemi állapotnak örvend. Nyugodtan letagadhatna akár 20 évet is. Gyógyszert alig szed, mint elmondta pár éve volt egy trombózisa a jobb lábában, de más egészségügyi problémája nincs. Mind a mai napig másfél órát sétál délutánonként a városban. Kimegy a Rüdiger tó partjára, beszélget a horgászokkal, majd egy nagy kör megtétele után tér haza Rákóczi rakparti lakásába.

Sanyi bácsi kétszer nősült. Első házasságából egy fia és egy lánya született, a másodikból pedig négy fia. Közülük a legidősebb 66 éves, a legfiatalabb pedig 30, mind főiskolát végeztek. Sanyi bácsi 9 unokával és 2 dédunokával is büszkélkedhet.

- 1956-tól 2002-ig a MÁV-nál dolgoztam. Megjártam a teljes ranglétrát, végül üzemvezetőként mentem nyugdíjba. Összesen 58 esztendőt dolgoztam végig… Megéltem a világháborút,’56-ot, majd mivel apám jegyző volt, így engem osztályellenségnek nyilvánítottak, de a jókedvem soha egy pillanatra sem hagyott el! Őszintén mondom, udvarolni szerettem a legjobban –
meséli huncut mosollyal Sanyi bácsi.

- Ide a napközibe a társaság miatt járok. Elbeszélgetünk, délután járok egyet a városban, aztán otthon elolvasom az újságot…eltelik az idő… Sokszor mikor a tévét nézem, és a régi időkről beszélnek, mondom magamba, beszéltek ti összevissza, nem úgy volt az, ahogy mondjátok! De ez már csak így van, és így is marad! A lényeg, hogy a jókedvünk megmaradjon, mert talán tényleg ebben van a hosszú élet titka –zárja gondolatait Sanyi bácsi.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768