Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - Petőfi Iskola


2019. 06. 04.
Grónai ismét vb aranyat nyert!

Komáromi harcosunk, Grónai Sándor a helyi Alexandros Muay Thai Gym versenyzője és vezetőedzője a hétvégén lépett ringbe az olaszországi Riminben rendezett Kombat League – Boxeur Des Rues világbajnokságon.Grónai a döntőben határozott küzdelemmel, egyhangú pontozással búcsúztatta szicíliai ellenfelét, megszerezve ezzel az újabb bajnoki címét a Muay Thai szabályrendszerben 63,5 kg-ban. Felkészítő edzői ezúttal Nagy "Tüske" Péter és Katona Éva voltak! Gratulálunk

"Köszönet a támogatásért Komárom Város Önkormányzatának és dr. Molnár Attila polgármesternek, valamint a segítségért Bihari Balázs masszőrnek, Berta Csaba erőnléti edzőnek és Katona Éva menedzsernek" - olvasható a sajtónak eljuttatott közleményben.


2019. 06. 03.
Szombaton szőnyi falunap is lesz!

A mulatság reggel 6 órakor horgászversennyel kezdődik a Kállay Ödön Parkban, és egészen késő éjszakáig tart! Koncertek, gyermekprogramok, kézműveskedés, sport- és akrobatikus-bemutatók egész nap!

További információ a plakátokon, a letölhető csatolmányban és a Facebookon!Kapcsolódó letölthető dokumentum


2019. 06. 03.
A hétvégén vár a XI. Hon-Nap

Június 7-8-án pénteken és szombaton a komáromi Igmándi erődbe várunk minden korosztályt egy színes, változatos programsorozatra. Központban a magyar kultúra!A péntek 17.00 órakor kapunyitás, látogathatók a kiállítások: Szőnyeg Artúr II. világháborús fegyverkiállítása, Komáromi Erődrendszer – A világörökség várományosa, Bihari István kiállítása és Nagy László faerezetfestő Őseredet című kiállítása. A zenei programot a dél-komáromiak egyik kedvence, az Egyéb Veszély zenekar kezdi 20.00 órakor, majd 21.30-kor „a magyar blues király” Deák Bill Gyula következik. Jó hír, hogy aki 18.00 óráig belép az erőd kapuján, az összes koncertet ingyen tekintheti meg. 18 óra után 990,- Ft a belépő! Aki a tartalmas program közben megéhezik, megszomjazik az Aranytál étterem „erőd büféjében” gyűjthet erőt.

Szombaton már hagyományosan az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc Egyesület ágyúlövésére indul 9.30 órakor a fesztivál. A délelőtt és kora délután a gyermekeké. A Dogland Kutyaiskola és a Rendőrség kutyabemutatója után Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó és Pályi János bábművész Vitéz László előadása szórakoztatja az ovisokat és kisiskolásokat, majd Mózes László Lovagi Hétpróbára várja a gyerekeket, Cságola Mártonnál cérnaképeket készíthetnek, Kolonics Istvánné játszóházában bizonyíthatják ügyességüket, alkotókészségüket, Czidlina Ildikó és Berki Krisztina gyermek arcfestésre, foglalkozásra várja őket.

A harci, fegyveres bemutatók idén sem maradnak el, a Tolma Baranta, Csenkey Baranta, Zele Baranta közös bemutatója nyitja a sort, majd Anka Gerő és Király András betyárbemutatója következik. A magyarok honfoglalás kori harcmodorát a Brázik Törzs lovasíjászai elevenítik fel. A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje már a középkori várakban zajló életet, táborozást, kiképzést mutatja be. Hamza Viktória lóidomítását követi Gasztonyi Dániel mestersolymász, aki a sólymokon kívül más ragadozó madarak szokásaival, életével is megismerteti a közönséget, majd a Vikingek szokásaival, fegyverzetével lehet ismerkedni. Kassai Lajost, a lovasíjászat ikonját nem kell bemutatni, őt a Regélő Fehér Táltos Dobcsapat követi ősi rigmusokkal. Kora délután Utak a múltba, emlékek a jövőből címmel a Szántai Lajos művelődéstörténész tart nagy érdeklődésre számot tartó előadást.

A szombati napot két nagyszerű koncert zárja, először a Historica együttes lép fel, majd felhangzik többek között a DAC mérkőzések himnusza a Nélküled is a Felvidék és az Anyaország egyik kedvenc zenekarától az Ismerős Arcoktól.

Vásár és régiségvásár színesíti a napot, kitelepülnek a Komáromi sportlövészek, így mindenki kipróbálhatja lövésztudományát. A legjobbaknak nem kell messzire menniük, ha tudásukat kamatoztatni szeretnék, hiszen idén a Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda toborzó munkatársai is a helyszínen lesznek. Az egymást követő gyermekprogramok mellett lesz népi játszótér és népi mesterségek bemutatása is.

A rendezvény védnöke dr. Molnár Attila Komárom Város Polgármestere.

Fontos tudnivalók!

Kapunyitás pénteken 17.30 órakor, szombaton 09.00 órakor lesz.
A rendezvény az Igmándi erődbe pénteken 18.00 óráig, szombaton 17.00 óráig belépők számára ingyenesen látogatható, utána a belépő 990 Ft!
Szeszesitalt a rendezvény területére bevinni tilos!

Mindenkit szeretettel várunk!
Endresz Csoport
További információ a csatolmányban és a Facebookon!

Kapcsolódó letölthető dokumentum


2019. 06. 03.
Drága tanítóink

Május 31-én a Jókai moziban tartották a pedagógus napot. A jeles eseményen Rétvári Bence államtitkár köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvényen Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, valamint dr. Molnár Attila polgármester mellett a városvezetés több tagja, valamint a Szakképzési Centrum igazgatósága is részt vett.A pedagógus egy híd. A gyermekkor és a felnőtt kor közt feszülve, hiszen rajtuk keresztül viszünk át mindent az úgynevezett nagybetűs életbe, ami arra érdemes. A pedagógus példát mutat, és jó példával jár elöl. A pedagógus egy elhívásnak engedelmeskedik. Hiszen mindamellett, hogy édesanya, édesapa, hihetetlen türelemre, kitartásra, erőre van szüksége. Minden nap gyerekek közé megy, és a családhoz tér haza, ahol ugyancsak helyt kell állnia. Nem lankadhat az ereje. Nincs ideje elfáradni. Hatalmas terhet visz a vállán, hiszen megvívja mindennapi harcait a felgyorsult, technikailag rohamosan fejlődő generációval, olykor a szülővel, máskor önmagával.

Ezekkel a gondolatokkal köszöntötték a város pedagógusait a tiszteletükre szánt jeles napon, amikor a hivatástudat és a nevelői gondoskodás, valamint az Ember: a pedagógus kerül előtérbe.

A Jókai moziban tartott jeles ünnepségen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára külön szólt a megjelent nevelőkhöz, oktatókhoz.

A folytatásban Gál László és Kreft-Horváth Márk zenés műsora emelte az alkalom fényét, majd a Sipos-Vadkerti-Zsapka trió szórakoztatta a jelenlévőket.

Az előadások után köszönte meg a város azoknak a nevelőknek az áldozatos munkáját, akik a 2018/2019-es tanév végeztével sok évtizednyi nevelés, tanítás után nyugdíjba vonulnak. Számukra az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott. Ez évben vonult nyugdíjba Juhászné Balogh Erika, a Komáromi Szivárvány Óvoda óvodapedagógusa, Kántorné Illési Magdolna, a Komáromi Csillag Óvoda óvodapedagógusa, Nyáriné Antal Erzsébet, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda óvópedagógusa, Sárközi Jánosné, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda óvópedagógusa, Fűriné Nagy Edit, a Feszty Árpád Általános Iskola művészpedagógusa, Regensburgerné Horváth Ildikó, a Feszty pedagógusa, Mészáros Ilona Zsófia, a Szőnyi Bozsik Iskola tanítója, Tordayné Pető Annamária, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa, Dancsné Gál Edit, a KEM-i Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Móra Ferenc Tagintézménye igazgatója, Gernerné Pável Erika és Válint Zoltán, a Tatabányai SzC Széchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskolája pedagógusai, Füri Imre, a Tatabányai SZC Alapy Gáspár Szakközépiskolája és Szakiskolája tanára, valamint Varga Imre, a Komáromi Jókai Mór Gimnázium tanára.

A pedagógusnapi esemény minden esztendőben lehetőséget teremt arra is, hogy ünnepélyesen megnevezzék és díjazzák azokat a pedagógusokat, akik évtizedeken át tartó kiemelkedő, lelkiismeretes munkájukkal kiérdemelték Komárom Város Önkormányzata elismerését.

A pedagógusnap alkalmából Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete „Komárom Város pedagógiai díja” kitüntetést adományozott Egyed Gábornak, a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, Győrffy Tündének, a Komáromi Szőnyi Színes Óvoda intézményvezetőjének, valamint Vörösházi Tibornak, a Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola tanárának. A városi díjak átadását követően a Pedagógus Szakszervezet Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elismerése is gazdára talált, melyet idén Kégliné Vajda Éva, a Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola pedagógusa vehetett át.

Az esemény zárásaként a jelenlévő pedagógusok jelképes csokrot vehettek át, három virágból összekötve: áldást, erőt és kitartást kívánva nekik az év minden napjára.

(Komáromi Újság)


2019. 05. 31.
Nyílt napot tartottak a mentősök

Az országos kezdeményezéshez csatlakozva immár harmadik alkalommal tartotta meg nyílt napját a komáromi mentőállomás. Az alkalom remek lehetőséget kínált a mentősök hétköznapjaiba való bepillantásra. Az érkező óvodások és iskolások kipróbálhatták a különböző eszközöket és felülhettek a mentőautókra is.

Kurdi Balázs állomásvezetőtől megtudtuk, a vonulások száma 10%-ot emelkedett tavaly, így összesen több mint 3200 esetben segítettek a mentősök.

- Az év valamennyi napján 24 órában elérhetőek vagyunk. Jelenleg 29 bajtárssal dolgozunk, két 24 órás, és egy nappalos autóval. Az idei szakmai bemutatókon az újra élesztés volt a kiemelt témánk. Ki lehetett próbálni az új eszközöket, illetve a mellkas-kompressziós készüléket is, amellyel tavaly mintegy félszáz alkalommal hajtottunk végre újraélesztést.

Az állomásunk felszereltsége magas színvonalú, köszönet ezért többek között dr. Molnár Attila polgármester úrnak, illetve az önkormányzatnak, amely több milliós nagyságrendű támogatást biztosít számunkra évente – nyilatkozta Kurdi Balázs.

Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyílt nap a pályaválasztás szempontjából is jelentőséggel bír, hiszen az idelátogató iskolások közül a jövőben talán pont ennek köszönhetően választják élethivatásuknak a mentőzést.

Dr. Molnár Attila megköszönte valamennyi mentős bajtárs áldozatos munkáját.

- Az állomáson folyó magas szakmai színvonalú munka példaértékű, itt valóban egy nagybetűs csapat teljesít szolgálatot! Nekünk városvezetőknek kötelességünk és felelősségünk is egyben, hogy miden segítséget megadjunk ehhez a szolgálathoz. Az önkormányzat és a komáromi mentőállomás között stratégiai együttműködés van érvényben, amelynek keretében több mint 10 millió forinttal támogattuk nemrég az állomás garázskapuinak átépítését, korszerűsítését, illetve további forrást biztosítottunk a gépjárművek felszerelésének modernizálására is. Azt kívánom, hogy minél kevesebb riasztás érkezzen a mentőállomásra, mert ez azt jelenti, hogy nincsen baj, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a komáromi mentőállomás dolgozóinak köszönhetően mi komáromiak biztonságban tudhatjuk családjainkat! Köszönet ezért még egyszer! – zárta gondolatait a polgármester.

Az elmúlt években több mint 200 új esetkocsi állt munkába országosan. A kormányzat 2017-ben 1,3, 2018-ban pedig további 1,9 milliárd forint támogatást nyújtott a teljes mentéstechnikai eszközpark felújítására is.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 1331 1332 1333 1334 1335 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1349 1350 1351 1352 1353 1354 1355 1356 1357 1358 1359 1360 1361 1362 1363 1364 1365 1366 1367 1368 1369 1370 1371 1372 1373 1374 1375 1376 1377 1378 1379 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768