Komárom és Környéke Önkormányzati Társulás portál

Komárom - hírek

Komárom kezdőoldala
www.komarom.hu

Hírek
Hirdetmények
A hónap rendezvényei
Eseménynaptár


Köszöntő
Település történet
Látnivalók
Elhelyezkedés
Népesség
Testvérvárosok


Alapadatok
Elérhetőségek
Osztályok, dolgozók
Ügyfélfogadási idők


Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülés
Meghívó, előterjesztések
Rendeletek
Jegyzőkönyvek
Határozatok
Önkormányzati szerződések
Közbeszerzések
Pályázatok


Étterem
Szállás
Múzeum
Gyógyfürdő
Monostori Erőd


Intézmények
Egészségügy
Helyi adók

Komárom - A szőnyi római katolikus templom belső tere


2023. 01. 27.
Isten éltesse a 95 éves Novák Gézánét, Ica nénit!

Január 26-án ünnepelte 95. születésnapját a MOL városrészben élő Novák Gézáné, Ica néni, akit ezúttal is virágcsokorral, ajándékkosárral és miniszterelnöki oklevéllel köszöntött fel dr. Molnár Attila városunk polgármestere és Takács József a körzet képviselője.


Ica néni Szőnyben született, férjével közel 50 éve költöztek a MOL városrészbe, ahol házasságukból egy fiúk született. A kezdetben dadaként dolgozó Ica néni már felnőtt fejjel végezte el a közgazdasági középiskolát, hogy aztán a helyi kőolajipari vállalttól könyvelőként menjen nyugdíjba, 40 év munkaviszony után.


Ica néni nagyon jó egészségnek örvend. Mint mondja, minden nap gyalogol, elsétál a keresztig, imádkozik, majd hazasétál.

-Napközben rejtvényt fejtek, tévét nézek és még a kertet is rendben tartom. Két unokám van Orsi és Géza és három dédunokám. A mai napig szerető közösség vesz körül, az utcában a szomszédokkal tudunk egymásról, minden nap felhívnak, beszélgetünk-mondta Ica néni.


2023. 01. 23.
Kiosztották a Komárom Város Kultúrájáért Díjakat

Városunk képviselő-testülete minden évben elismeri azoknak a munkáját, akik Komárom kulturális életének évek óta aktív résztvevői. Január 23-án hétfőn este a telt házas Jókai moziban a Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület és Legát István helytörténeti kutató vették át dr. Molnár Attila polgármestertől és Turi Bálint alpolgármestertől az elismeréseket.

A díj olyan személynek vagy szervezetnek adományozható, aki, illetve amely városunkban kiemelkedő tevékenységet folyatott vagy folyat a kultúra, a művészetek, a közművelődés, a közgyűjtemények és a magyar nyelv ápolása területén.

A Himnusz közös eléneklése után, a Komáromi Jókai Színház színművésze Béhr Márton, Petőfi Sándor A csillagos ég című költeményét adat elő, majd Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán Bizottság elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

2019. óta fiatal komáromi tehetségeket is jutalmaz a testület azzal a szándékkal, hogy tisztelegjen szorgalmuk, tudásuk, elkötelezettségük előtt, a kultúra területén tett kimagasló tevékenységüket pedig példamutatásként szerepeltesse a fiatal korosztály előtt. Idén két elismerés talált gazdára. Komárom Fiatal Tehetsége elismeréssel tüntették ki Bertalanits Enikőt, a Garabonciás Táncegyüttes táncosát és Benyó Andort, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola diákját.

A magyar kultúra ünnepén Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színésznő és Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész a Színes orchideák című zenés, irodalmi estjét tekinthették meg a résztvevők.Legát István helytörténeti kutató

Végzettségét tekintve műemlékfenntartó szaktechnikus, az ORFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyugdíjas főtörzszászlósa, aki szabadidejét szívesen áldozza hagyományőrző programok, nyári táborok, bemutatók szervezésére. Helytörténeti kutatással és gyűjtéssel kapcsolatos eredményei közül kiemelten fontos a Monostori erődben bemutatott Duna Hajók Mesterségek című kiállítását, melyben a halászat, a kovács, a hajóács - asztalos, valamint a szekeresgazda anyagát is bemutatta az erődlátogatók örömére. Koppánymonostoron a Dózsa György Művelődési Házban állandó helytörténeti kiállítást hozott létre, mely kiválóan illeszkedik a városrész történelmi múltjához. Nevéhez fűződik az 1849. április 25-ről 26-ra virradó I. komáromi csata talp hídjának, annak hídfőjének, valamint az 1849. július 2-ai ütközet II. komáromi csata egyik helyszínének azonosítása és leletmentése, szabadidejét nem sajnálva jelentős időt töltött a Klapka hídfő és a csatahelyszín leletanyagának dokumentálásával. A Duna mellett, a gátépítés során sokszínű fellelt egyéb újkőkori és bronzkori érték került felszínre gyűjtő, kutató tevékenységének köszönhetően. A Csillagerőd felújítását is nyomon követte kincsek után kutatva. Gyűjteményéből 1700 darab tárgyat adományozott Komárom városának.

Részt vett a Monostori erőd 1848-49-es hadtörténeti kiállításának megalkotásában, az első világháborút lezáró centenáriumi kiállítás sorozata járt városunkon túl Ácson, Kecskéden, Tatán, Bicskén. Legát István a Komáromi Csapatmúzeum alapítója. A múzeum három helyszínen: a Vízirendészeti rendőrőrsön, a Városi Rendőrkapitányságon, valamint a kadétképző Kempelen Szakiskola épületében mutatja be a rendvédelemmel és a katonasággal kapcsolatos relikviákat és egyéb tárgyi emlékeket, nyilvánosságot teremtve Komárom egykori katonaváros mindennapjainak. Szerepet vállalt Észak-Komárom történelmi jelentőségű sírköveinek megóvásában, a Hősi temető megújításában és sikerrel kutatta az Árkásztábor parancsnoki épületét.

Közlekedéstörténeti állandó kiállítást hozott létre a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Főosztály Hajózási Hatósági Szolgálati és Ellenőrzési Pont komáromi épületében, a Szent István tér 3-as szám alatt. Az észak-Komáromi Dunamente Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, illetve a Mezőgazdasági Múzeum számára jelentős tárgyi anyagot és dokumentumtárat adományozott.
Napjainkban városunk rendvédelmével kapcsolatos relikviák időszakos kiállításával vesz részt a budapesti Rendőrmúzeum Vízirendészet történetét bemutató kiállításában. Munkáját számos alkalommal elismerték, így többek közt büszkélkedhet 2018 óta Polgármesteri díjjal, Vitézi Rend Bronz Nemzetvédelmi kereszt kitüntetéssel, valamint 2021-ben a Budapestért Emlékérem tulajdonosa lett.Komárom-Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület

Az Egyesület 1982-ben alakult, több mint 10 szakágban, közel 60 tagot számlál, köztük több komáromi művészember is tevékenykedik. Az alkotók lakhely szerint lefedik a megye csaknem egész területét. Tagjai népművészek és népi iparművészek. Az Egyesület a Magyar Kultúra Napján, közösségi és hagyományápoló alkotói munkájáért 2011-ben minisztériumi elismerést, Csokonai Mihály díjat kapott. A Népművészeti Egyesületek Szövetségének tagja.

Az egyesület kiemelt feladata, hogy elősegítse a megye közigazgatási területén működő, tárgyalkotó népművészettel foglalkozó alkotók, alkotó közösségek, civil szervezetek, közművelődési intézmények művelődési céljainak megvalósulását. 40 éves fennállásuk ideje alatt részt vettek a tárgyalkotó népművészettel összefüggésben számos nemzetközi, országos, megyei rendezvény szervezésében és lebonyolításában. Számos pályázat, kulturális projekt, fesztivál és megmérettetés megálmodói és lebonyolítói. Fontos szerepet vállalnak a tárgyalkotó népművészettel foglalkozó alkotók, közösségek vezetőinek és tagjainak továbbképzésében. Az egyesület tagsága lakóhelyén és környezetében különböző népi kézműves szakmákban tevékenykedik. A szakmák képviselői alkotóműhelyekbe tömörültek. Gyermek és felnőtt, néhol több generációs szakköröket működtetnek kézműves mestereik. 2017 óta az egyesület tevékenysége a Megyei Értéktár részét képezi. Több ezer gyermekkel, felnőttel ismertették meg a komáromi ládát, elkészült egy ismeretterjesztő kifestőkönyv és a láda bekerült a Komáromi és a Megyei Értéktárba.

A komáromi tagok: Nagy Tiborné foltvarró, Janka Ferencné babakészítő, Füriné Nagy Edit tűzzománckészítő. Vezetőjük az ugyancsak komáromi Nyikus Anna népi iparművész.


Komárom Fiatal Tehetsége elismerést vehetett át Bertalanits Enikő, a Garabonciás Néptáncegyüttes táncosa és Benyó Andor, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendéke.

Enikő már egészen kis kora óta tagja az együttesnek, mondhatjuk, hogy a Garabonciásban nőtt fel. Sokrétű tehetsége példamutató szorgalommal párosul, több, mint egy évtizedes táncos múltja alatt már számtalan rendezvényen, fesztiválon és több szólótáncversenyen is eredményesen szerepelt. 2019-ben a székesfehérvári Mezőföld virágai versenyen Tóth Gáborral bajnai táncokkal indultak. Enikő nemcsak, mint a pár egyik tagja kapott elismerést a Mezőföld virágai cím elnyerésével, de a zsűri neki ítélte a legnőiesebb táncért járó különdíjat is. 2022-ben a X. Forgórózsa fesztivál szólótáncversenyén Muth Biankával tyukodi táncokat mutattak be, amit a zsűri arany fokozattal értékelt. 2022-ben új szerepkörben is megcsillogtathatta tudását - a Garabonciás Táncegyüttes hagyományos nyári táborában a 12-15 éves korosztálynak Csonka Barnabással együtt tanítottak egy héten keresztül gömöri táncokat.
A táncegyüttesen belül két csoportnak is oszlopos tagja. Ahogy a táncegyüttes vezetői vélekednek róla: Enikőre mindig lehet számítani, lelkiismeretesen jár próbákra és fellépésekre, nagy lelkesedéssel veti bele magát az elé állított feladatokba, melyeket mindig legjobb tudása szerint magas színvonalon végez el. Nemcsak táncosként, de oktatóként és a csapat közösségi életének egyik szervezőjeként is értékes tagja táncegyüttesünknek.
Komárom Fiatal Tehetsége elismeréssel tüntették ki Benyó Andort, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékét.
Benyó Andor a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola kitűnő tanulójaként ért el kiváló eredményeket az elmúlt 6 évben a zeneművészeti ágban, trombita szakon. Hangszeres tanulmányait 2014-ben kezdte Szilli Ákos tanár úr irányításával. Ez idő alatt mindvégig kiemelkedett lelkiismeretes munkájával, kitartó szorgalmával és tehetségével. Munkája mindig megbízható és magas színvonalú. A növendékhangversenyek lelkes fellépője. Szívesen vesz részt városunk ünnepi eseményein, rendezvényein is. Számtalan művészeti verseny aktív résztvevője, amelyeket komoly eredményekkel teljesít. Motivált egyéniség, az új ismeretek iránti kíváncsiság jellemző rá. Érdeklődése rendkívül széles körű, de mára egyértelműen kiderült, hogy a művészetek és azon belül a komolyzene áll hozzá a legközelebb. A zenei pályát választotta, jelenleg a győri Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium jeles tanulója. Oszlopos tagja a Pro Urbe díjas Komárom Város Egressy Fúvószenekarának, kiemelkedő trombitajátékával folyamatosan segíti a zenekari munkát, szívesen vesz részt a közösség életében, zenekari utazásokon és zenei táborokban. Legkiemelkedőbb eredményei a közelmúltban: az I. Egressy Béni Nemzetközi Zeneiskolai Versenyen elért 1. helyezés 2019-ben, ugyanekkor a X. Jánossomorjai Rézfúvós Találkozó és Minősítő Versenyről nívó díjat, a XVII. Veszprémi Regionális Trombitaversenyről arany minősítést hozott. 2020-ban a Komárom- Esztergom Megyei Zeneiskolák Kamarazene Fesztiválján kiemelt arany minősítést kapott, 2021-ben a XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyben 1. helyezés ért.


Városunkban a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepi programsorozat gyerekeknek szóló zenés műsorral, a Görbe Tükör Társulat előadásával indult a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban január 20-án délelőtt. Délután a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola adott koncertet az Egressy teremben. Oláh Kálmán magyar- történelem szakos tanár "Himnusz! biztosan ismeri?" címmel, nemzeti imádságunkról tartott előadást ugyancsak január 20-án a Jókai Mór Városi Könyvtár és az Endresz Csoport Egyesület közös rendezvényén a könyvtár hírlap olvasójában. Január 21-én szombaton Gőzölgő irodalmi kalandtúra címmel a Kifordítva zenekar zenés-verses műsora várta az érdeklődőket a Mozaik Kávézó és Könyvesboltban. A magyar kultúra napja körüli programsorozatot Rékasi Károly színművész Szabadság, szerelem című előadása zárja, január 27-én
18 órától a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Zongorán kísér: Somlai Valéria zongoraművész.


2023. 01. 20.
Tavaszra kész a megújult Zöld Komárom kiadvány

Városunk nagy hangsúlyt fektet a zöld szemléletre. Tavaly előtt napvilágot látott a ZöldKomárom elnevezésű ingyenes ismeretterjesztő kiadvány, melyet idén megújult formában is kézbe vehetünk majd.

Juhász Márton, a kötet egyik szakmai tanácsadója elmondta: a kiadvány egyszerre szolgálja a turisztikai és idegenforgalmi célokat, valamint a szakmát is, hiszen Észak- és Dél-Komárom természeti értékeit, flóráját és faunáját mutatja be.

A számos színes fotóval teletűzdelt füzetből a helyi védett területek mellet, az oltalom alatt álló, Komáromban megtalálható növényeket, rovarokat, hüllőket, madarakat és emlősöket is megismerhetünk, de megtudhatjuk azt is, hogy környezetvédelmi szempontból miért számít országos viszonylatban is kuriózumnak a Monostori erőd és környéke.

A ZöldKomárom füzetben a fentieken túl ajánlott túra- és kirándulóútvonalakat is találunk majd, de külön fejezet szól a ZöldKomárom alkalmazás használatáról is. A szerkesztők ezeken felül olyan kiváló kirándulóhelyeket is a figyelmünkbe ajánlanak, mint a szőnyi-szigetek, a Szent Pál-sziget, vagy épp a Rüdiger tavak.

A ZöldKomárom kiadvány a tervek szerint a tavasz elejétől lesz hozzáférhető! Keressék a komáromi Tourinform irodában!

A füzet írta és szerkesztette Juhász Márton, Pénzes László, Bognár Balázs és Fiknerné Sulcz Ágnes.


2023. 01. 20.
Kupakgyűjtő állomások városunkban

A Zöld Dunapart Egyesület kupakgyűjtő állomásokat helyezett ki a Petőfi Sándor Általános Iskola melletti játszótérnél, valamint a szőnyi városrészen a Színes Óvoda előtt.A kupakokat zöld, levél alakú zárt tárolóba lehet elhelyezni. Amikor a tároló megtelik és egy nagyobb mennyiség összegyűlik, leadjuk és valamilyen alapítvány javára felajánljuk a befolyt pénzt fogalmazott Benczik Attila az egyesület elnöke.

2023-as évi terveik között szerepel Nagy Endre, szőnyi származású Afrika kutató emlékére szobrot állítani.


2023. 01. 20.
Idén a Komárom Kihívás programmal bővül a Tourinform Iroda túrakínálata

Tematikus túrákkal és a Komárom Kihívással is vár mindenkit idén a Komáromi Tourinform Iroda. Proczeller Tamás irodavezető elmondta, a tavaly indult és nagyon gyorsan népszerűvé vált tematikus túrákat idén is megrendezik, sőt, a szezonban - májustól szeptemberig - havi 2 túrát indítanak.

Újdonság, hogy a teljes túrakínálat február elejétől megtekinthető lesz az iranykomarom.hu oldalon, így az érdeklődők már szezon elején áttekinthetik, hogy mely programokon szeretnének részt venni. Másik újdonság, hogy ettől az évtől már a túrákra való online fizetés lehetőségét is szeretnék bevezetni. Az első túrát idén az idegenvezetők világnapjához kapcsolódva február 18-ra, szombatra szervezik.

Városunk idén is részt vesz az Utazás Kiállításon, melyet február 23-tól rendeznek Budapesten, a Hungexpon.

Idén először rendezik meg a Komárom Kihívást, mely egy közepesen nehéz, változatos, egész napos túra lesz. A program egy közös, zenés, jó hangulatú bemelegítéssel indul a Jókai ligetből. A négyfős csapatok innen kerékpárral a Szent Pál szigetre tekernek, ahol aztán gyalog folytatják a túrát és GPS pontok alapján keresnek meg különböző tárgyakat. A szigetről átsétálnak a koppánymonostori szabadstrandra, ahol négy fős kenukba ülve, immár a Dunán evezve folytatják a Komárom Kihívás programot. A Duna bástyánál kikötve a Monostori erődben falmászás és airsoft várja a túrázókat. Az erődben szervezett programok után a részvevők ismét vízre szállnak és a szőnyi szigeteket érintve, egészen az almásfüzitői csónakházig eveznek. Almásfüzitőn megtekintik az Azaum Római Tábort, ahol vendéglátással zárul a Komárom Kihívás.


További oldalak:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 818 819 820 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 841 842 843 844 845 846 847 848 849 850 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 881 882 883 884 885 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 905 906 907 908 909 910 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 921 922 923 924 925 926 927 928 929 930 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 941 942 943 944 945 946 947 948 949 950 951 952 953 954 955 956 957 958 959 960 961 962 963 964 965 966 967 968 969 970 971 972 973 974 975 976 977 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1007 1008 1009 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 1026 1027 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 1042 1043 1044 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 1052 1053 1054 1055 1056 1057 1058 1059 1060 1061 1062 1063 1064 1065 1066 1067 1068 1069 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 1111 1112 1113 1114 1115 1116 1117 1118 1119 1120 1121 1122 1123 1124 1125 1126 1127 1128 1129 1130 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 1153 1154 1155 1156 1157 1158 1159 1160 1161 1162 1163 1164 1165 1166 1167 1168 1169 1170 1171 1172 1173 1174 1175 1176 1177 1178 1179 1180 1181 1182 1183 1184 1185 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 1193 1194 1195 1196 1197 1198 1199 1200 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 1211 1212 1213 1214 1215 1216 1217 1218 1219 1220 1221 1222 1223 1224 1225 1226 1227 1228 1229 1230 1231 1232 1233 1234 1235 1236 1237 1238 1239 1240 1241 1242 1243 1244 1245 1246 1247 1248 1249 1250 1251 1252 1253 1254 1255 1256 1257 1258 1259 1260 1261 1262 1263 1264 1265 1266 1267 1268 1269 1270 1271 1272 1273 1274 1275 1276 1277 1278 1279 1280 1281 1282 1283 1284 1285 1286 1287 1288 1289 1290 1291 1292 1293 1294 1295 1296 1297 1298 1299 1300 1301 1302 1303 1304 1305 1306 1307 1308 1309 1310 1311 1312 1313 1314 1315 1316 1317 1318 1319 1320 1321 1322 1323 1324
| Statisztika | Honlap térkép | Adatvédelem | Honlap: Musitz Balázs, Komárom Város Polgármesteri Hivatala | javasolt felbontás:1024 * 768